keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Puolivaloilla koulutunnilla

Keskiviikon sovitut menot siirtyivät, joten oli oivallinen tilaisuus mennä tallille. Heppatoivetta en laittanut ja pelkäsin taas että tulee Ekku. En pukkien takia vaan koska ei huvittanut mennä sillä. Haaveilin poneista. Listassa luki kuitenkin Harmonia. Mikäs siinä.

Tamma ei ollut ihan herttainen muttei pahimmasta päästä. Luimi muttei tehnyt muuta. Nosteli toista takastaan mutta erittäin maltilla. Vasta myöhemmin rupesi työntämään turpaa kohti eikä meinannut millään pitää päätä pois alueeltani. Raippa matkaan auttoi kummasti vaikken tehnytkään sillä mitään.

Lämmintä oli +3°C, ratsukoita taisi olla 5. Kenttä oli hyvä. Aavistuksen kova takareunasta ja toisesta takakulmasta vähän märkä. Kesäkengillä pärjättiin hyvin. Pihakaan ei ollut enää liukas.

Olin kumman uuvuksissa. Ratsastin vähän sinnepäin. Jätin tänään uteliaisuudesta kannukset pitkästä aikaa pois. Satulan kanssa tunsin olevani tosi korkealla. Meidän meno oli aika epätasaista. Käynnissä pyöristyi välillä. Tajusin tehdä pyynnöt taivutusten kautta enkä värkkäämällä. Auttoi. Oli isoja puolieroja. Ravissa meno oli välillä tosi hyytynyttä, välillä meinasi jopa juosta alta. En hahmottanut mistä vauhdin epätasaisuus tänään johtui. Läpi tunnin.

Laukkoja ei otettu tänään kun hyvin lyhyitä pätkiä tehtävällä. Kolmikaarista. Alkuun kokonaan ravissa, välikäyntien jälkeen keskimmäinen kaari laukassa. Ravissa asetettiin välillä ulos eli asetus pysyi samaan suuntaan koko kolmikaarisen. Hoo meni aika jäykkänä suorin vartaloin. Kerran nousi väärä laukka. Oikea rullasi taas paremmin. Kääntäminen oli hankalaa ja meinattiin ajautua kääntöpisteeltä ohi. Vasta kun tajusin muuttaa koko kaarteen ratsastusta niin helpottui.

Jokaisessa askellajissa oli pyöreitä pilkahduksia mutta aika vaatimattomaksi jäi. Monesti tuntumakin meni tosi vahvaksi. Mutta ilman kunnon ulko-ohjan tuntumaa ei pyöreyttäkään löytynyt. Loppuverkassa sai päästää pitkälle ohjalle kohti tuntumaa. Tämä meni ihan ok mutta jotenkin puolivillaisesti suoriuduttiin koko tunti. Ope sentään lohdutti että joskus sellaisia päiviä vain tulee, aina ei voi onnistua.

Ongelmia:
kummatkin vähän unessa, kuski ja ratsu

Parannusta:
selviydyttiin ihan ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora