sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kahden tunnin suokkimaasto

Iskä bongasi Grouponilta minulle heppamaaston. 29 e 2 h, joten mikäs siinä. Paikkana vuoden takaa tuttu Haukankallio, jossa minut näemmä vielä muistettiin. Etukäteen varmistelin että pääsenhän kokeneiden porukkaan ettei mennä köpöttelyä. 2 tunnin käyntimaastosta en nimittäin viitsisi maksaa. Muinainen Muhoksen issikkavaellus palellen käynnissä heinäkuisessa vesisateessa oli vielä mielessä. Vastaus oli että kaikkien ryhmien kanssa mennään kaikkia askellajeja. Hyvä näin.

Tallilla selvisi että ratsukseni saan hyvin reippaan Takspassin. Entinen ravuri, 10 v ruuna. Alle vuoden ollut ratsun hommissa. Ohje oli laittaa hoitaessa kiinni. Käyttäytyi hyvin.

Alkuun olin aika epäluuloinen mukaan lähteneitä nuorempia ihmisiä kohtaan kun ongelmia oli sekä jalustimien säädön, selkäännousun että ratsun kentältä pois ohjaamisen kanssa. Onneksi hepat hoitivat hommansa ja päästiin menemään kaikkia askellajeja ilman hissuttelua.

Takspassi rauhottui kun päästiin liikkelle ja myöhemmin malttoi seistä aloillaankin. Pidemmillä ohjilla kulki rennompana. Meillä oli vähän ongelmia turvavälin kanssa ja hepo olikin lähes johtoratsun hännässä. Kun taajamapätkän jälkeen etummainen hevonen potkaisi kohti ja sanoi vastalauseen hännässä roikkumisesta niin piti terästäytyä ja vaatia ruunaani pitämään hajurako. Sehän onnistui ihan kelvollisesti. Ei ollut raskas edestä eikä painanut kädelle. Vähän heilutteli päätään välillä.

Ravipätkät mentiin yleensä ylämäkiin. Eikä varoitusta tullut etukäteen. Kertaakaan en ehtinyt pyytää ratsuani raviin kun oltiin jo rynnätty kaverin perään. Pidemmän päälle saattaa aiheuttaa koulutuksellisia ongelmia. Ei tuijotellut mitään eikä säikkynyt. Ihanan tasainen maastojuna.

Polun yli oli kaatunut jokunen pieni puunrunko. Yhden yli mentiin ravissa ja ratsuni hyppäsi sen ja otti laukalle. Myöhemmin laukattiin ihan kunnolla. Kivan tasainen laukka eikä yhtään ollut ryysäämässä kaverista ohi. Hännässä mentiin yhä ja vauhdista lentelevät lumi- ja maapaakut osuivat aika kipakasti naamaan ja reisiin. Piti siis ottaa matala asento ja tuijotella sivulle. Yksi pieni intopukki tuli laukassa. Jättimäinen ylämäki mentiin täysiä. Gps sanoi 45,8 km/h maksimiksi.

Maastot oli hienot ja ylä- ja alamäet toivat reissuun kivaa lisää. Kunnon metsäpolkuja suurimmaksi osaksi. Loppumatkasta oikean jalan varpaille tuli vähän kylmä. Ravivauhti kotia kohti oli vähän päälle 20 km/h. Yhtään patistelematta. Sangen reipasta siis. Kiva reissu ja kiva ratsu. Turhaan olin huolissani himmailusta. Mutta yhtään jännää ei ollut. Ja varmasti lujempaakin olisi päässyt jos vetohevonen ei olisi ollut edessä.

Ongelmia:
etäisyys edellä menevään

Parannusta:
ihanan tasainen
hienot maastot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora