perjantai 7. marraskuuta 2014

Laukaton tunti

Perjantaina kyselin tilaa heppailemaan. Kun ehdotettiin suorilta Hoota ilman satulaa niin eihän sellaisesta voinut kieltäytyä. Hoitaessa oli pääosin ok, muutamat luimut tuli mutta sain komennettua lieskat takaisin suuhun. Ratsukoita tunnilla taisi olla 6. Hypättiin jo pihalla kyytiin koska kenttä oli niin lälly. Parkkasin Hoon lastauslaiturin eteen, Mikko piti kiinni ja astuin kyytiin. Ihanan helppoa.

Alkukäynnit oli aika pitkät. Tunti mentiin ohjatusti voltteja, täyskaartoja ja siirtymiä. Tehtiin vähän käyntiväistöjäkin. Meidän ongelma oli tasaisuuden puute. Väistöissä vauhti meinasi hyytyä ja lopulta sekä vauhti että poikitus heijasi vähän miten sattuu. Ei kovin laadukasta.

Tamma oli koko tunnin suunnilleen oikeinpäin. Alkuun ravi tuntui huteralta. Hallitsemattomia pieniä sivuliikkeitä. Ehkä pohja sitten oli niin liukas. Ope ohjeisti menemään rauhallista ravia ja tehdä ennen kulmia huolelliset puolipidätteet. Meidän meno oli siis vähän hissuttelua.

Tein omatoimisesti siirtymiä ravista seis ja takaisin sekä väistöjen aikana tein muutamat avot. Niissä oli sama huojuntaongelma kuin väistöissä. Kun sain ratsun kohdilleen niin se rupesi sen jälkeen tarjoamaan kaikkea muuta. Tunnin aikana en keventänyt ollenkaan.

Lopussa ope ohjeisti menemään vähän rennompana ja enemmän eteen. Kuulemma parani. Kuski kun oli kuvitellut että nimenomaan pitää hissutella. Itse olin juuri saanut tuntuman siihen että ratsu kuuntelee ohjeeni jokaiseen askeleeseen. Sain ravia hidastettua omasta mielestäni hyvin. Tuntui aika kivalta. Kommentit oli että näytti vähän jännittyneeltä. Höh.

Tunnin jälkeen harjasin tamman irrallaan. Hepo keskittyi heiniinsä eikä jaksanut uhitella. Aavistuksen erikoista. Olin toki hereillä tarkkailemassa mielentiloja. Lopuksi tehtiin vielä korppuvenytys. Kaivataan lisää treeniä.

Ongelmia:
alkuun oli vähän huteraa

Parannusta:
rentoutui loppua kohti
Hooksi kiltihkö hoitaa
ei kyttäillyt kentällä
ei ollut yhtä paha rääkki takapuolelle kuin maanantai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora