maanantai 10. marraskuuta 2014

Kiireen hillintää

Koulutunnille ratsukseni oli merkattu Tytsy. Pakko tunnustaa että olin hyvin pettynyt etten saanut mennä Harmonialla. Ope ajatteli kuulemma takapuoleni parasta. Tosiaan 2 tuntia satulatta olisi voinut olla aika tiukka.

Ihana hoitajani laittoi ratsun valmiiksi. Wanesallekin löytyi innokas hoitaja. Tytsyllä oli olympian tilalta nivel kielilätkällä. Olihan ne jarrutehosteet vähän heikommat näin. Ratsukoita oli kivasti vain 4. Silti meinasi olla hetkittäin ahdasta kun meidän jarrutusmatkat venyi.

Tunnin aikana tehtiin taas ohjattuja siirtymiä ja täyskaartoja. Voltteja ja väistöjä. Tytsyllä meinasi olla aika kova kiire ja jotenkin itsekin menin hätäiseksi. Välillä hidasti turhankin hyvin. Kehuja saatiin huolellisista teistä ja tarkasta suoristuksesta lyhyelle sivulle. Tytsy oli vähän jäykähkö varsinkin vasemmalle. Jos sain turpaa käännettyä sisään niin herkästi tuli koko tamma mukana. Olisin voinut työskennellä käynnissä vähän enemmänkin. Onneksi mentiin hyvin myös käyntipätkiä.

Laukassa vauhtia vasta olikin. Yksi vaihde melko lujaa eteen. Hyvä että myös kääntyi mutta ympyröiden pyörittely ei juuri auttanut kun muiden takalistot lähestyivät niin ripeästi. Tehtiin lävistäjiä ja yritettiin vaihtaa laukkaa. Lävistäjillä pidätteet ei menneet sitäkään vähää läpi. Vaihtoi monesti edestä. Kertaalleen tuli puhdas vaihto mutten ollut ajoissa reagoimassa kehuilla. Tarkoitus oli siis vaihtaa ravin kautta. Ravia ei vain näkynyt. Siihen nähden sain yllättävän hyvin hepan hidastamaan laukasta ravin kautta käyntiin.

Laukkojen jälkeen ravissakin oli kiire. Vaikka sain tamman joka sivulla malttamaan niin aina ennen kulmaa lähti kiihdyttämään kuin odottaen seuraavaa laukannostoa. Tein omia siirtymiä käyntiin ja seis. Kuunteli kyllä ja lopulta sain pahimman vauhdintavoittelun hillittyä ja päästiin rauhallistakin ravia. Aika oleellinen juttu jos meinaa tehdä edes siedettäviä raviväistöjä.

Väistöt onnistui tänään yllättävän hyvin sekä käynnissä että ravissa. Odotin jotain paljon hankalampaa. Loppuraveissa tamma kulki jopa suht rentona. Viimeinen silaus vasempaan jäi puuttumaan ja käynnissä sitten vielä vähän kääntelin turpaa ennen kuin annoin pitkät ohjat.

Olipa ihanan tasaista ja turvallista Wanesan jälkeen. Ei se vauhti haittaa kun ratsu on muuten tolkku. Sen verran oli tekemistä tunnilla etten edes huomannut kun rupesi tihuttelemaan. Pihalle jätetyt kamppeeni oli tunnin jälkeen ihan märkiä.

Ongelmia:
kiire kummallakin
jarrut on toimineet paremminkin

Parannusta:
väistöt yllättävän ok
rauhallinenkin meno löytyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora