sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Ensimmäinen kielto 70-radalla

Sunnuntain talliestemestaruuksiin ei ollut lisäkseni ilmottautunut kuin yksi halukas kuski Fossille, joten toiveeni meni läpi ja pääsin hyppäämään sillä sekä 70 että 90. Koska nämä eivät olleet seurakisat niin ratsu sai mennä 3 rataa.

Aamu alkoi junasta ja ajattelin aikatauluni fataalisti väärin. Olin lähtölistoissa päivän ensimmäinen, eli 09 olisi ratsun pitänyt olla jo kävelleenä valmiina verkkaamaan. Koska meni vähän pieleen niin olin tallilla vasta 09. Erittäin pikainen ratapiirroksen tuijottelu (selvisi vihdoin että arvosteluna on 367.1 eli hirmuisesti esteitä, onneksi sama rata molemmissa) ja ratsun pikavarustus. Onneksi Fossi oli puhdas, joten selvisin ennätysajassa. Onneksi kisat oli myös hitusen myöhässä. Ratsu talutukseen ja pikainen radan kävely muiden mukana. Oikeasti en kävellyt rataa kertaakaan läpi vaan etsin vain esteet. Lopulta pelkältä kääntyilyltä tuntunut rata ei ollutkaan niin monimutkainen.

Ratapiirros.


Sitten kyytiin ja verkkaamaan. Fossi oli kuulolla ja keskityttiin rauhalliseen menoon. Ehdittiin verkata ihan rauhassa. Ruuhkaa oli mutta yllättävän hyvin kaikki mahtui laukkaamaankin. Verkkahyppyjen määrä oli hyvin rajoitettu. Pysty matalana kerran (tultiin kahdesti), korkeampana kahdesti (tultiin kerran). Toiseen suuntaan okseri ja pysty kerran. Lisäksi ennen omaa vuoroa sai vielä hyppy-yrityksen vitosesteelle. Ei kovin ihanaa ja pudoteltiin osa. Kuitenkin suht maltillista.

Tuomareilla oli palikat vielä hukassa, joten ns. nollaesteen jälkeen meille jäi vielä tovi aikaa kävellä ennen aloitusta. Tähän mennessä oli selvinnyt sekin että kakkosvaiheessa olisi tyyliarvostelu. En ollut kovin luottavainen että päästään sinne asti.

Lähtömerkin jälkeen voltti ja varmuudeksi vielä toinenkin ja sitten mentiin. Ykkösestä puhtaasti yli. Kaarteessa väärä laukka ja jäi lopulta korjaamatta. Kakkosen ja kolmosen linjalla meno lähti kiihtymään mutta mentiin yli. Kaarteessa hidastin tai ainakin yritin. En vaan tarpeeksi sillä kapeasta nelosesta Fossi vetäisi ohi. Ohoh! Taisi olla meidän eka kielto. Sitten uusi yritys, kunnon tie ja vauhtia reilusti pois. Yli meni. Aiemmin hypätty vitonen tipahti. Kaareva tie kutoselle tuli aikamoisella kiemuralla ja valuttiin kohti seinää. Kutosesta kuitenkin yli. Taas jarruttelua. Seiska ja kasi puhtaasti ja ysi oli ykkösvaiheen vika. Koska vihellyksessä kesti hetken niin ehdin loikata kympistäkin yli. Jee että muistin radan!

Sangen epätasaista. 8 vp mutta hyväksytysti kuitenkin maaliin.

Lotta videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora