lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukuunalkumaasto


Lauantaina oli tallilla joulukuvaus. Päästiin myös Valman kanssa poseeraamaan. Valma ei tonttulakkia päähänsä suvainnut, ja muutenkin oli vähän pörheänä. Tämän jälkeen suunnattiin sitten Pallon seurana maastoon. Lunta sateli hiljalleen. Vielä aamulla maa oli siis harmaa ja kivikova.

Alku oli vähän hankala. Nousin tallin pihalla selkään ja Valma oli levoton. Steppaili ja hyöri ympäriinsä. Onneksi oli apukädet paikalla, en olisi saanut satulavyötä kiristettyä yksin. Hyvin onneksi rauhottui kun lähdettiin maastoon. Mentiin edeltä ja poni tuli perässä. Alkumatkasta Valma meni kunnon turbovauhtia käynnissä. Onneksi tasottui suht pian.

Takalenkki käynnissä ympäri. Joko me edeltä tai rinnakkain. Poni välillä vähän luimi niin pidettiin kunnon turvaväli. Tupsahdettiin lammelle asti ennen kuin muistin ettei siitä oikein pääse. Kierrettiin sitten lähempää taloja että päästiin lätäkkökohdan ohi. Kiertolenkillä pohja oli pehmeämpi ja otettiin vähän ravia. Valma oli taas ihan asiallisesti. Loppumatka sitten käynnissä.

Pakkasta oli -9 ja sormille ja varpaille tuli kaikesta toppauksesta huolimatta vähän kylmä. Matkaan meni kolme varttia. Palatessa oli hauska näky kun tontut juoksi tallin pihalla. Maakin rupesi olemaan valkoinen.

Ongelmia:
steppaili tallin pihalla lähtiessä

Parannusta:
maastossa oli rauhallinen

Tonttuisissa tunnelmissa. © Suvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora