keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Kaarevia teitä ja pakkasmaasto


Keskiviikon estevalkassa oli taas 6 ratsukkoa. Pihalla pakkasta oli -18. Vähän jännäsin kun yksi osallistujista oli virkku nuori heppa. Kertaalleen Valma säikkyikin kun kaverikin säikkyi. Muuten Valma oli taas rauhallisella tuulella eikä tänään säikkynyt muita hevosia. Hassusti tuulella käyvä. Omistaja kertoi treenanneensa viimepäivänä vastalaukkoja.

Verkkahypyt hypättiin maneesin keskellä olleelle ristikolle. Oikeaan kierrokseen jokunen hyppy. Kaksi hyppyä taisi olla ohje mutta hypättiin kunnes kuului että riittää. Meillä se taisi vaatia 3 hyppyä. Olikohan ekassa vikana liian kaukainen ponnistuspaikka. Kakkoshyppy oli mielestäni oikein kelpo mutta niin oli sitten kolmaskin.

Seuraava tehtävä oli portti ravilähestymisellä. Edessä oli vielä ponnistuspuomi auttamassa. Ravi sai olla tarmokasta kohti estettä. Valma olisi halunnut mennä vielä aavistuksen lujempaa. Ekalla kerralla ei malttanut ravata loppuun asti vaan otti laukalle jo ponnistuspuomilta. Katsoi myös porttia kaula pitkänä. Meni kuitenkin yli vaikka ope taisi vielä huutaa että pohkeet kiinni. Seuraavalla kerralla malttoi pysyä ravissa loppuun asti ja hyppäsi paljon varmemmin. Meille taisi riittää jo tämän jälkeen kun parannettiin niin hyvin.

Seuraavana tehtävänä oli laukata ympyrällä vasempaan kierrokseen ja hypätä kaarella olleet 3 estettä. Esteet oli noin kolmannesympyrän välein. Yksi keskilinjalla mutta kahta muuta ei kuulemma oltu linjattu. Väleihin jotain 7 askeleen suuntaista. Alkuun olin taas omissa tohinoissani enkä malttanut rentoutua ja keskittyä kunnolla. Huideltiin menemään vähän sinnepäin. Ainakin yksi kaarre mentiin väärässä laukassakin. Ope kaipasi meiltä pienempiä hyppyjä eikä tykittelyä kohti esteitä. Jalkojakin piti saada paremmin alas. Kun sitten lopulta rentouduin niin meno parani. Sanomista tuli että siihen meni aika kauan.

Sitten lähdettiin hyppäämään kaarevia linjoja. Alkuun yksi ympyrän taaemmista esteistä, sitten keskimmäinen este suunnanvaihtoesteenä ja lopuksi 18 metrin päässä kaarevalla linjalla ollut portti. Viittä laukkaa toivottiin kaarteeseen. Se onnistuikin kummallakin kerralla. Sitten vaihdettiin tehtävää ja tultiin portin jälkeen katsomon kautta lainelaudat. Siihen ei tullut ihan paras hyppy vaan vähän lujaa ja vähän kaukaa. Lopuksi tultiin vielä toisesta suunnasta s-mutka. Meillä vähän kiihtyi ja suunnanvaihtoesteeltä 18 metriä laineelle meni neljällä laukalla. Ope sanoi että ihan hyvin meni näinkin mutta halusi että tullaan vielä uudestaan viidellä. Näin tehtiin ja hyvin meni.

Enempiä ei hypätty vaan loppuravit ja esteiden purku. Porukasta löytyi tarpeeksi innokasta maastoseuraa pakkasesta huolimatta, joten lähdettiin suorilta vielä maastoon. Heppakaan ei säälittänyt kun ei ollut juurikaan hionnut. Enempi kauhistelin miten tarkenen itse ilman toppahousuja. Seurana siis Aarre ja Hero.

Alkumatka mentiin lähinnä ravia. Takapätkä laukattiin suht reippaasti. Oltiin Valman kanssa porukan hännillä. Tämän päivän huippunopeus oli 36,3 km/h. Ei pukkeja mutta kun hidastettiin raville niin vähän sivuliirattiin puskan puolelle. Valma oli koko reissun rauhallinen. Yksi kierros vaan mentiin kun enempää ei tarennut.

Tunnin jälkeen tallissa odotti yllätys kun Valman karsinassa oli uusi tulokas Elli. Valma muutti Eemelin karsinaan ja Eemeli ulkokarsinaan. Ellin kanssa samalla tuli Karkki (ent. Meeri, jolla menin Muhoksella).

Ongelmia:
pieniä keskittymis- ja laukansäätelyongelmia

Parannusta:
ei pukkeja
parhaimmillaan tosi rauhallinen
jännästäkin porttiesteestä mukisematta yli
paransi joka tehtävällä

Tunnilla oli kypäräkamera, joten mahdollisesti kuvamateriaalia tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora