maanantai 31. joulukuuta 2012

Reagointitreeniä hangessa


Uudenvuodenaatolle oli vielä toinen hevostelu luvassa. Valtava lumimäärä sotki omat aikataulut ja tulin paikalle hitusen myöhässä. Luvassa siis Easyn kanssa Mintin kaksituistunti toisen ratsukon kanssa. Lumimäärästä huolimatta jäätiin kentälle. Tehtiin sitten vähän kevyemmin. Keli oli nollassa.

Tänään oltiin taas perusasioiden kimpussa. Aktiivisuus, tasapaino (ja mikäs se kolmas olikaan). Näitä haettiin pohkeella, pidätteellä ja asetuksella. Tunti pyörittiin lähinnä pääty-ympyrällä. Easy oli tasaisempi kuin eilen. Mutta yleensä se muutenkin kulkee Mintin silmien alla paremmin. Vähän viskoi päätään tänäänkin. Mutta oli huippua että käynnissä saatiin pätkiä, jolloin hepo oli hiljaa suunsa kanssa. Yleensä kun tuntuu purevan kuolaimeen ja vetävän ohjia.

Kuski kenotti tänään taas liikaa edessä tai takana. Korjaukset oli siis pieniä. Harjoteltiin lantiolla pukkaamista. Laukat nousi hyvin mutta alaspäin siirtymät ei olleet taas kovin hyviä. Asetusta kaipasi ope ja välillä rauhallisempaa laukkaa. Laukat nousi ilman pohjetta. Oikea lapa valui sisään. Ope sanoi että korjasin hyvin mutta Easyn ilme oli silti epämukava. Vähän arveli että onkohan hepalla kaikki hyvin.

Käynti-ravisiirtymät onnistui vaihtelevasti. Tuli hyviäkin. Laukka-ravisiirtymiä olisin halunnut tehdä enemmänkin. Oikeaan kierrokseen niitä tuli vain muutama. Ympyrällä piti huolehtiä myös riittävästä etäisyydestä kaveriin, joka omalta osaltaan rajoitti omien siirtymien määrää.

Treenattiin myös raippaan reagoimista, ilman pohjetta ratsastamista ja lopuksi yhden ohjan pysäytystä. Raipasta lähti hyvin liikkeelle, ohjausongelmia tosin oli. Siirtyi suht helposti myös pelkällä raipalla raviin. Kaksi sekuntia sai reagointiaikaa. Kosketeltiin siis raipalla, ensin hipoen, sitten naputellen, kahden sekunnin päästä apu aina voimistui ja lakkasi samantien kun tuli reaktio. Eipä siihen Easyn kanssa paljoa tarvittu, oppi nopeasti pienestä kuiskaushipauksesta liikkeelle.

Tämä oli myös itelle eka kerta kun oikeasti harjoittelin yhden ohjan pysähdystä. Sitä pitäisikin hepalle opettaa stressittömässä ympäristössä että osaa sitten hätätilanteessa reagoida siihen oikein. Eli alotettiin käynnissä. Toiseen ohjaan ei koskettu, toisella vedettiin hepan kaula mutkalle kohti omaa jalkaa, tasaisesti pidettiin siinä kunnes heppa pysähtyi, sitten heti myötäys ja kiitos. Tovi pyörittiin paikallamme ennen kuin pysähtyi. Taisi olla myös puolieroja. Sitten pari kertaa testattiin ravissakin. Hyvin hyödyllistä!

Easy ei pahasti kaahaillut vaikka sekä laukassa että ravissa tulikin sanomista että rauhota tahtia ja hitaammin. Saatiin tunnista taas muistilaput mukaan.

Ongelmia:
vähän haluton liikkumaan
siirtymät ei ihan parhaimmasta päästä tänään

Parannusta:
kuulemma meno paranee
ei pukkeja eikä säikkyjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora