perjantai 14. joulukuuta 2012

Vauhtimaastossa Valmalla


Estetunnin jälkeen oli päivän pikainen ratsunlaitto numero 2. Koran sain jätettyä muiden huomaan, joten ripeästi Valmalle kamppeet takaisin niskaan ja maastoon. Seuraksi lähti Aarre.

Tallin pihalla Valma taas hyöri eikä malttanut millään seistä aloillaan. Vyötä kiristäessä pullisteli oikein kunnolla. Siitä sitten suunnattiin ponin kanssa lumisateeseen. Sen verta pimeää oli että kypäräkameran kuvausyritelmä näytti pelkkää mustaa. Ihmissilmällä näki ihan hyvin. Toivottavasti hepatkin näki.

Pysyttiin ratsastusreitillä. Eka kierros mentiin käyntiä ja ravia, ei mitään ongelmia. Välillä rinnakkain, välillä jompikumpi edeltä. Seuraavalla kierroksella otettiin laukkaa. Alkuun nössöilin ja halusin tulla perästä. Seura ois halunnut mennä täysiä, alkuun himmailtiin. Valma pukitti kahdesti, onneksi ei pahoja. Lopussa laukattiin jo suht reippaasti ja Valma lähti vielä kiihdyttelemään. Semmonen olo että jarrut meni rikki ja kyydissä oli vähän avuton olo. Päästiin kuitenkin takaisin raville. Seuraavalla laukapätkällä halusin kokeilla mennä edeltä. Valma kulki fiksusti eikä enää halunnutkaan ampailla menemään. Hepan tarjoama vauhti oli jopa rauhallista. Loppumatkasta pyysin sitten eteen ja kyllähän sitä vauhtia irtosi. Gps sanoi huippunopeudeksi 40,1 km/h. Maastoseurallekin vauhti kelpasi. Ja myös jarrut toimi eikä yrittänyt mitään. Ei pukitellutkaan.

Palatessa unohtui lammen vieressä polun alla ollut jää ja siinä meinasi vähän lipsua ravissa. Käynnissä ei ollut mitään pito-ongelmia. Käynnissä hepo oli niin rauhallinen että pystyttiin menemään pitkin ohjin. Ei säikkynyt mitään. Lopuksi piti vielä Valmankin kanssa testata ylämäkeen peruutus. Siinä tuli reissun pahimmat (lievät) änkyröinnit. Taisi hepo luulla että lähdetään vielä uudelle kierrokselle kun yritin kääntää tulosuuntaan. Lopulta sain kuitenkin käännettyä ja itse peruutus onnistui paremmin kuin olin aavistellut. Pientä mutkailua mutta ihan hyvin liikkui myös taaksepäin.

Halusin vielä kiertää Saaran parkkipaikan kautta, jotta näkisin miten hepo kaverin kanssa ja ratsailta käyttäytyy. Ei mitään ongelmia.

Ongelmia:
pari pukkia
kiihdytys laukassa

Parannusta:
laukkasi nätisti ekana
oli tosi fiksusti
voitiin mennä ponin kanssa rinnakkainkin, eivät kiukutelleet toisilleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora