lauantai 29. joulukuuta 2012

Annen kanssa maastossa


Lauantaina oli viimeinen mahdollisuuteni päästä Valmalla valoisaan aikaan todistetusti maastoon. Samalla viimeinen Valmapäiväni. Sniif! Pakkasta piti olla -17 mutta ennustukset oli taas pielessä eikä mittari näyttänyt kuin -12. Omasta viivästyneestä aikataulusta johtuen saatiin myös seuraa. Easy kaipasi liikuttajaa enkä tälle päivälle ehtinyt enää toista heppaa, joten Anne pyydettiin hätiin.

Valman kanssa aloitettiin taas maneesissa käymällä askellajit läpi. Hepo meni jälleen sangen lujaa. Käynti oli hallittua mutta ravista ei eteenpäinpyrkimystä puuttunut. Jotain vähän yritin mutta aikaa ei hirmuisesti ollut. Pienet pätkät laukkaakin kumpaankin suuntaan. Nekin reippaasti.

Maastoon lähdettiin pienen pyörimisen jälkeen varmoin liikkein. Ennen sovittua tapaamisaikaa ehdin vähän käydä pyörimässä lähistöllä. Mentiin yläreittiä lammelle ravissa. Takaisinpäin Valma nosti itekseen laukan mutta koska meni ihan rauhallisesti niin annoin laukata. Sitten vielä pikkupätkä ravia keskikolmiolla ennen kuin lähdin seuraa vastaan. Mentiin käyntiä pitkin ohjin ja suht alkumatkasta Valma taisi jotain vähän pelästyä ja nosti itekseen ravin. Siinä sitten keräilin ohjia. Nopeasti kuitenkin hidasti. Tämän jälkeen hepo meinasi kompastua. Kun edessä näkyi tarhaavia heppoja niin meidän vauhti hidastui. Jatkettiin kuitenkin matkaa autotielle asti. Siellä liittyi Anne ja Easy seurueeseen.

Maastossa ekaa kertaa kaksin Annen kanssa. Hölpöteltiin menemään. Alkuun mentiin käyntiä, sitten ravia. Valmalla oli edelleen vauhtia eikä Easy alkuun meinannut pysyä mukana. Takakaarteessa tuli meidän tuntilaiset vastaan. Vähän ennen takareitin loppua laukattiin, tosi rauhassa meni. Easy edeltä. Sitten uusiksi takalenkille ja ravia alkuun kunnes oli varmaa ettei tuntilaisia siellä enää ole. Sitten taas laukkaa. Easy sai edelleen johtaa. Taisi laukka meilläkin vaihtua mutta muuten oli hallittua. Eikä ihan matelua, gps väitti huipuiksi 40,2 km/h.

Mentiin lenkki käynnillä ja ravilla ympäri. Risteyksestä Valma ei ois halunnut enää jatkaa. Siinä vähän änkyröi. Mutta muutama napautus raipalla sai hepan muistamaan että kuuluu totella. Hinguin vielä laukkapätkää, jossa saan mennä edeltä. Alkumatka mentiin ravilla. Meillä oli taas turbovaihde päällä ja Easy totesi että helpompi seurata laukassa. Mentiin takalenkki nyt toiseen suuntaan. Valma nosti laukan nätisti eikä taaskaan kiihdytellyt kun sai mennä edeltä. Saattoi jopa laukata rauhallisemmin kuin maneesissa. Patistelin sitä vähän reippaampaakin muttei ihan neljäänkymppiin ylletty. Takakurveissa raville ja ravia ja käyntiä loppumatka.

Käytiin loppuun minimäkitreenit ja erottiin kukkulan juurella. Kumpikin lähti omaa talliansa kohti. Siinä tuli seuraavan tunnin maastoryhmä vastaan. Valma kulki nätisti takaisin. Meinasin tulla jo maneesin nurkalla alas mutta hepo ei malttanut seistä aloillaan satulavyön löysäämisen verran. Jatkettiin sitten Hirsitallin eteen asti. Valmalle tuli taas kuuma.

Ongelmia:
änkyröi risteyksessä ennen vikaa kierrosta

Parannusta:
ei pukkeja

Annen editoimat pätkät kypäräkamerani laukkapätkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora