torstai 20. joulukuuta 2012

Vastalaukkoja ja kiihdyttelyjä


Torstain aloitin Easyn liikutuksella. Pakkasta pihalla oli -16 ja kuski hyvin topattu. Ohjat ei kunnolla pysyneet 3-sormihanskoissa käsissä, joten olisikohan ratsu siksi ollut epätasainen. Alkuun meno oli taas melko halutonta.

Mentiin taas melko peruspyörittelyä alkuun. Päivän teemaksi otin pitkästä aikaa vastalaukat (kun niitä kerta Valmallakin on treenattu). Meinasin alkuun ratsastaa vain pitkät sivut vastalaukassa mutta kun heti alkuun tuntui suht tasapainoiselta niin tein sivun loppuun vielä kaarron seuraavan pitkän sivun alkuun. Siinä raville ja ravissa seuraavan pitkän sivun alkuun. Kertaalleen taisi tiputtaa raville ja vaihtaa ja max kerran nousi myötälaukka. Vastalaukat nousi helposti ja kaarteetkin meni ilman hirmuista kiihdyttelyä. Työläintä oli saada ratsu raville seuraavan pitkän sivun alussa.

Tänään Easy ei esittänyt pukkeja eikä säikkyjä. Uutta oli sen sijaan lähdöt. Parkkipaikan kulmasta kahdesti tunnin aikana sinkosi melko vauhdilla. Ekalla kerralla onneksi suoraan eteenpäin eikä kyydissä ollut mitään hätää. Jälkimmäinen sinkous oli aavistuksen takaviistoon eikä ihan niin lennokas. Hyvin pysyin edelleen kyydissä ja sain pakomatkan nopeasti hallintaan. Työt jatkui.

Ravissa tein kolmikaarisia apuvolteilla. Ei ihan tasaisimmasta päästä. Siirtymät olivat tänään pitkästä aikaa huomattavasti aiempaa huonompia. Mutten jaksanut niitä hinkuttaa.

Ongelmia:
epätasainen ratsu
alkuun haluton
pari kiihdytystä
ei kovin hyviä siirtymiä

Parannusta:
vastalaukat meni sangen hyvin
ei tullut kylmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora