maanantai 17. joulukuuta 2012

Siirtymisiä ja hyvää ravia


Maanantaina kävin taas ratsastamassa Easylla. Pakkasta oli n. -8 ja alkuun satoi lunta. Nyt olen jo tallissa oppinut Easyn oikkuihin ja osaan reagoida oikean kankun kiukutteluun. Olikohan tänään kun nosti kaviot taas poikkeuksellisen nätisti putsattaviksi.

Ratsastaessa tuli taas pimeää. Päivän ohjelmassa oli taas tuttuun tapaan siirtymiä. Mentiin ihan peruspyörittelyä keskiympyrällä. Alkuun käynti oli aika halutonta enkä taas ihmeitä vaatinutkaan. Ja välillä piti kuskin lämmitellä näppejään.

Pukkeja tuli tänään kaksi. Oikeassa laukassa hyvin pieni, vasemmassa isompi. Mutta itseluottamukseni on palannut enkä niistä enää hetku. Tiedän että pysyn kyydissä, joten heppa vain komennetaan ruotuun. Tänään Easy ei säikkynyt. Muut hepat taisi taas rallata vieressä tarhoissa muttei niistäkään välitetty.

Hinkutin taas aiemmilta kerroilta tuttuja laukka-ravisiirtymiä. Parhaimmillaan oli tosi tasaisia. Nyt ei voi enää puhua sattumasta kun kolmatta kertaa putkeen saan tasaisia siirtymiä. Välillä Easy innostui kiihdyttelemään ja tehtiin sitten vähän kontrollisiirtymiä väliin. Ja välissä kuski innostui viilaamaan ravia oikein kunnolla. Kun ajattelin piffiä ja paffia niin tuli aika kivoja pätkiä. Kauashan me niistä jäätiin mutta ratsu kulki tasaisena, vähän ilmavammin ja kantoi itsensä paremmin kuin yleensä.

Tämän päivän plussa oli loppuraveissa erityisen tasainen ratsu. Koska koko tunnin pyörin keskiympyrää kumpaankin suuntaan niin loppuravit mentiin uraa pitkin. Easy meni aika reippaasti mutta hyvin paljon tasaisemmin kuin yleensä. Ei noussut turpa suoralla. Sangen pop!

Ongelmia:
käynti oli alkuun aika halutonta

Parannusta:
kolmas kerta putkeen kun laukka-ravisiirtymät onnistui tasaisesti
loppuraveissa oli tosi tasainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora