lauantai 8. joulukuuta 2012

Siirtymiä, temponmuutoksia ja kaarevia uria


Lauantain ratsastus piti muusta elämästä johtuen hoitaa sietämättömän aikaisin lauantaiaamuna. Aamutallintekijä oli kuitenkin jo paikalla kun seitsemän jälkeen olin tallilla. Valma joutui aamuheiniltään hommiin. Tuttuun tapaan tuli taas äksyilyä satulavyön kiristykselle. Satoi lunta ja pakkasta oli pihalla -6. Maneesissa saatiin olla ihan yksin. Ennen selkään nousua vähän pyörittelin Valmaa länkkätekniikalla ja hain takajalkoja astumaan ristiin.

Ratsastus meni ihan hyvin. Vähän hepo hätkyi pihalta kuulunutta traktorin ääntä. Kuski taas hätkähti maneesissa ollutta pikkulintua. Jatkoin tämän viikon teemaa eli kaarevia uria. Pitihän se testata että montako niitä meidän maneesiin mahtuu. Alkuverkkailin ravissa aloittaen 2-kaarisesta ja joka kierroksella lisäsin yhden kaaren. Samalla taivutukset lisääntyivät pikkuhiljaa. 7-kaariseen pääsin eli oman arvelun mukaan vähän alle 10-metrisiä voltinpuolikkaita suoristuksineen.

Laukat nousi hyvin mutta kahdesti hepo pudotti itekseen raville. Tein siis ravi- ja laukkasäätelyä. Ravi säätyi ihan hyvin. Laukassa testasin tällä kertaa ilman satulaa -pyörittelyn vastapainoksi että kuinka monta laukka-askelta saan pitkälle sivulle. Vastaus oli 26. Oikeaa laukkaa sain lyhennettyä paremmin, vasemmassa meni lujempaa. Laukka-askeleen pituudeksi tuli n. 2,7 metriä. No, onhan tämäkin jo jotain.

Laukassa tein pari 3-kaarista käynnin kautta vaihtaen. Vähän rupesi jarrutusmatkat venymään ja hepalla vauhti kiihtymään. Tulipa laukassa yksi pukkikin. Loppuun tein vielä siirtymiä vähän samaan tapaan kuin Easylla Saaran hallissa. Joka kirjaimen kohdalla siirtymä. Ei ollut yhtä täsmällistä kuin Easyn kanssa. Harjoitusravissa en antanut juosta alta ja meni sitten ihan nätisti. Oikealle oli hankalampi saada asetus läpi.

Ratsastukseen meni noin kolme varttia. Sitten vielä jälkien siivous maneesista. Valma seurasi nätisti perässä kohti ovea mutta poispäin ei enää kiinnostanut.

Ongelmia:
äksyili tallissa satulavyön kiristykselle
1 pukki laukassa
kahdesti pudotti raville
turpa nousee herkästi suuntaa vaihdettaessa

Parannusta:
oli fiksusti yksin
yllättävän rauhallinen
laukat toimi kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora