sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Siistejä siirtymiä ja säikkyilyä


Tämän viikon Easyilyni jäi sunnuntaille. Hepalle on seuraavasta viikosta tulossa rankahko, joten toive oli ettei mentäisi kouluvalkkaan vaikka semmonenkin mahdollisuus olisi ollut. Pahimmat pakkaset oli onneksi jo hiipuneet, olisikohan nyt ollut n. -7. En tälläkään kertaa hirmu innokkaana lähtenyt tallille ja siksi ehti hämärä painua päälle. Aurinkohan laskee siis jo kahden jälkeen.

Easyn turvassa on jotain häikkää, ehkä riviä tai kurarupea. Turpahihna on sen aikaa pois käytöstä että paranee ennalleen. Laitoin pihavalot päälle kun alotettiin, pian sitten pimenikin. Kentällä oli sen verran lunta että siinä pystyi nyt menemään ihan hyvin. Tämän päivän ohjelmassa oli taas peruspyörittelyä. Eli ei ihmeempää ohjelmaa. Heppa sai tasaisesti n. 10 - 15 minuutin välein levähdystaukoja pitkin ohjin kun kuskin piti lämmitellä sormiaan.

Tänään koko ratsastuksen ajan Easy kulki sangen matalana. Yritin houkutella niskaa korkeimmaksi kohdaksi mutta muoto oli enempi ranchille sopiva. Arvelin että turpahihnan puuttuessa ratsu aukoo suutaan. Niin se kuulemma tekikin. Mutta pysyi tasaisemmin matalana. Käynnissä puri kuolaimeen ja ravissakin vähän nyki ohjia. Mutta muuten tuntui jopa tavallista herkemmältä. Hassua tänään oli hepan säikkyilyt. Yleensä kun ei paljoa hätkähtelyä enempää kavahda. Tänään otti pihan perällä rapistelevasta tallinpitäjästä kahdet laukkapoistumisyritykset.

Alkuun mentiin kolmikaarista, sitten vähän siirtymiä. Hitusen takaosan väistätystä. Pysähdyskin tuli kivasti turvan pahasti nousematta. Kyllä meidän meno taitaa kaikesta huolimatta parantua. Lopuksi innostuin hinkuttelemaan meille vaikeimpia eli laukka-ravi-siirtymiä. Laukat nousi hyvin, tosin takaosa vähän pullahti sisään nostoissa. Parhaimmillaan sain hepon istunnalla turvan nousematta takaisin raville. Parhaat siirtymät tähän mennessä. Tosin tuli sinne huonompiakin väliin. Kertaalleen tuli pieni kierrepukki vasemman laukan nostossa. Muuten oli asiallisesti. Kun meinasi ruveta kiihdyttelemään ravissa niin otin muutaman kerran seis. Laukannostoja yritin suoristaa väistämällä takaosaa ulos ennen nostoa. Huomasin että Easykin väistää oikeastaan jo sillä että ajattelen väistöä takapuolellani. Pohdin samalla että aiheutankohan myös nostojen makaronikäyryyden itse jalkojani ja keskivartaloani kiertämällä.

Mentiin myös temponmuutoksia. Hyvin oli heppa kuulolla.

Ongelmia:
säikkyloikat
pukki laukannostossa

Parannusta:
ihanan herkkä ratsu
tuntui jopa herkemmältä nyt ilman turpahihnaa
ei kyttäillyt kentän takareunaa
ei hermostunut muiden tarharallista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora