torstai 27. joulukuuta 2012

Juoksutus + kevyt ratsastus vapaiden jälkeen


Valma rokotettiin sunnuntaina. Sai sitten pitää alkuviikon ihan vapaana eikä käynyt irtojuoksemassakaan kuten muut. Omistajan ohjeesta torstaina alotin juoksutuksella kentällä. Pakkasta oli -6. Juoksutusvyö avuksi, sivuohjat siinä oli kiinni. Tein ohjeiden mukaan ja alotin juoksutuksen kiinnittämättä sivuohjia. Pyysin käyntiä mutta Valma ei malttanut kävellä. Pomppasi raville ja melko pian laukkaan. Eikä edes kiihdytellyt pahasti saati pukitellut. Meni kylläkin ristilaukkaa. Annoin tohista hetken ennen kuin pyysin hidastamaan. Aika kauan meni ennen kuin malttoi siirtyä käyntiin.

Laitoin sivuohjat sitten kiinni. Aika löysällä olivat. Hepo oli edelleen reipas ja vaihteli itsekseen ravia ja laukkaa. Omistaja huikkasi että sivareita voi kiristää. Kysyin että paljonko ja vastaus oli että n. 4 reikää. Näin sitten tein. Tämän jälkeen minä sain jo määrättyä askellajin. Ravissa ja laukassa hepo ei kovin nätisti pyöreänä mennyt mutta käynnissä kantoi itsensä kivasti. Loppuun otin vielä liudan siirtymiä. Hepo oli selvästi saanut liiat virtansa pois kun laukkaan sai patistella. Nyt nousi myötälaukat. Ei kekkuloinut mitään ylimääräistä ja kun pyysin pysähtymään niin jäi nätisti aloilleen tönöttämään. Koulutuksellisesti ei tainnut olla kovin tehokasta.

Halutti kovasti myös ratsaille, joten pikaisesti satula selkään, ohjat takaisin kiinni ja maneesiin vikan tunnin joukkoon. Sangen maltillisesti tehtiin siirtymiä ja vähän ravailtiin. Eikä edes mennyt mitenkään erityisen lujaa. Hetkittäin tosin vähän kiihtyi. Käyttäytyi hyvin eikä edelleenkään vaikuttanut lomapäivien jälkeen ylivirtaisalta. Päädyssä mahduin laukkaamaan ympyrällä muiden tehdessä samaa kuviota ravissa. Laukka oli hetkittäin hyvin rauhallista. Toiseen suuntaan laukkaamista jouduin odottamaan niin kauan että tuntilaiset vaihtoivat loppuravissa suuntaa. Hyvin lyhyt laukkapätkä ympyrällä tähän suuntaan.

Lopetettiin samalla kuin muutin. Parikymmentä minuuttia oli tämän päivän ratsastus. Aika kevyesti mentiin mutta hepo hikosi silti hieman. Ei kyllä ollut tarkotus.

Ongelmia:
asetus oikealle

Parannusta:
ei yhtään pöllövirtaa

1 kommentti:

  1. Haaste!

    http://tavoitteellista-ratsastusta.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora