lauantai 22. joulukuuta 2012

Ekaa kertaa kaksin maastossa Valman kanssa


Tänään suunnittelin alunperin hinkuttavani kouluratsastusta Valman kanssa. Oma aikatauluni meni kuitenkin vähän kiireiseksi ja rupesin hinkumaan vihdoin testaamaan Valman maastokäyttäytymistä ilman seuraa. Toppasin siis itseni parinkympin pakkasta kestäväksi ja lähdin maneesiin kipuamaan ratsaille. Ajattelin testata maneesissa askellajit läpi ja kuulostella mimmonen päivä Valmalla on tänään.

Vasemmassa kierroksessa meni kivasti ja rauhallisesti, oikeassa oli edelleen asetukset vähän hukassa. Eilisen jälkeen päätin tänään laittaa kannukset jalkaan. Ressu kuvitteli taas että tahdon lisää vauhtia vaikka halusinkin asetusta. Hetkittäin meni paremminkin mutten kovin pahasti hiillostanut. Vähän siirtymiä ravista käyntiin ja takaisin. Ei ihan kauneimpia. Sitten pääty-ympyrällä kumpaankin suuntaan laukkaa. Laukat nousi hyvin ja meni tosi nätisti ja rauhallisesti.

Sitten oli aika pyytää yleisöä päästämään meidät ulos. Valma poistui hyvin ulos ja mukisematta suuntasi maastoon. Alkumatka ohjat kädessä mutta suht leppoisasti kävellen. Jälkimmäisessä risteyksessä tuli naapuritallin tuntiratsuletka ohi. Valma ei käynnissä olevista hepoista pahemmin välittänyt. Lähtivät sitten ravilla pois näköpiiristä ja me otettiin raville vasta sen jälkeen. Valma tosin yritti tarjota ravia jo aiemminkin.

Valma oli aika pöhinöissään ja alkuun vähän kiihdytteli. Otin takaisin käytiin ja testasin jarrujen toimivuuden. Hidasti nätisti, joten jatkettiin ravissa. Suht reippaasti mutta kuitenkin hallitusti. Yritti tosin väliin tarjota laukkaakin mutta päättäväisesti siirsin takaisin raville. Kun oltiin tovi ravattu niin uskalsin sitten kokeilla laukkaakin. Nousi hyvin ja rauhallisesti. Vauhtikin pysyi hallinnassa. Vähän jännäsin mahdollista vastaantulevaa liikennettä ja pidin vauhdin niin maltillisena että ehdin reagoida hyvissä ajoin. Vastaan laukkaava heppa kun saattaisi melko etäältäkin saada Valman loikkimaan puskiin.

Laukattiin takalenkki. Valma vipsautti laukan yhdessä kaarteessa oikeaksi, siinä kohdassa vastalaukaksi. Lopun suorilla uskalsin jo vähän pyytää eteen. Ei kyllä kovin isosti kiihdytelty. Maksiminopeus 36,4 km/h. Ravipyynnöt taisi olla vähän vaisuja kun jatkettiin risteyksen ohi vielä vähän kootumpaa laukkaa. Siitä sitten raville ja edelleen aika vauhdikasta jolkottelua lähes lammelle asti. Siellä käyntiin ja pitkin ohjin takaisin tallille. Loppumatkasta meinasi vauhti vähän hidastua, hassu heppa. Käytiin vielä minimäkitreeni ja loppumatkasta käveltiin pientä polkua. Mutta erittäin hyvin meni! Osasin myös hommani ja heppa ei hionnut yhtään. Eipä tarvinnut loimittaa talliin.

Ongelmia:
kuskin korvia vähän paleli

Parannusta:
ei säikkyjä
ei pukkeja
laukat nousi hyvin
kaasu ja ohjaus toimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora