torstai 20. joulukuuta 2012

Herkkisruunan kyydissä


Torstaille oli ratsastustunti luvassa yllätysratsulla. Haaveilin salaa open jalkaansa poteneesta Sannista. Listassa luki kuitenkin Reino. Eipä yhtään pöllömpi vaihtoehto sekään. Tuli tallille tässä syksyllä. Kuulemma herkkis. Alkusyksystä listalla luki että ei raippaa eikä kannuksia. Päätin minäkin suosiolla jättää apuvälineet pois. Tallissa oli totaalisen kiltti, seisoi aloillaan.

Selkään pääsin helposti eikä ensivaikutelma ollut kovin herkkis. Käynnissä en osannut ratsastaa Reinoa pyöreäksi. Enkä sitten yllättäen ravissakaan. Ope huusi moneen otteeseen että liian pitkät ohjat. Ravissa meni reippaasti muttei ollut yhtään hallitsematon olo.

Tehtävänä ratsastettiin keskilinjaa suorana kohti ovea ja käännettiin vuorotellen eri suuntiin. Ensin ravissa kulmavolttien kera, sitten laukassa ilman voltteja (tai yksillä volteilla). Laukat mentiin yksi suunta kerrallaan. Alkuun piti istua paremmin laukkaan. En tiedä mitä tein mutta meno parani ja opekin sanoi että ihan eri näköistä. Suoraan tulemisessa oli pieniä viilauksia mutta omasta mielestäni pääsin huolellisella ratsastuksella ihan kelvosti suoraan.

Jalustimet nostettiin jossain välissä kaulalle. Taisi olla vasta laukan jälkeen. Sitten heti raviväistöt. Olisin tarvinnut pari treenikertaa käynnissä alle. Väistöt meni nimittäin huonosti. Hepo kiiruhti ja meni lapa edellä. Enkä saanut suoristettua. Oikeaan kierrokseen siis alotettiin. Jos pidätin niin pudotti käyntiin. Ravissa vauhtia taas oli liikaa.

Sitten loppui aika ja vasemmalle väistöt mentiin keventäen. Hitusen paremmin meni tähän suuntaan. Ope kommentoi että jos ratsu pudottaa ennemmin käyntiin kuin hidastaa ravia niin se kertoo huonoista takaosan lihaksista. Väistöihin en ollut silti yhtään tyytyväinen. Oma rima on aika korkealla. Vähintään kutosta pitäisi tulla helpon B:n kouluradalla. Näistä ei olisi varmasti nelosta parempaa ropissut. En taida itse osata kunnolla ratsastaa väistöjä. Lisää treeniä tarvitsisin. Näitäkin kun tehdään suht vähän.

Ihan lopuksi Reino yritti vähän pyöristyä. Omasta mielestäni en saanut sitä tarpeeksi pyöreäksi koko tunnin aikana vaikka laukassakin oli vähän yritystä. Hepan sai kyllä ratsastettua nippuun mutta rennoksi en sitä saanut.

Kannusten tarpeettomuuden huomasin alkutunnista. Omasta mielestäni pohje ei mennyt läpi enkä saanut Reinoa muistaakseni asettumaan. Kopautin pohkeella kylkeen. Hepo hätkähti samalla lailla kuin herkempi heppa, jota napauttaa liian lujaa raipalla. Kyseessä taisi siis olla kommunikaatio-ongelma. Mutta mitään pohkeista eteenpäinsinkoiluja en saanut aikaan. Ihan ok ratsu mutta ei läheskään yhtä ihana kuin Valma.

Ongelmia:
en saanut pyöreäksi enkä rennoksi
väistöt

Parannusta:
liikkui kivasti ite eteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora