tiistai 11. helmikuuta 2020

Taivuta rohkeammin ja muut perusongelmat

Tiistaina oli taas kouluratsastusta Sakulla. Pihalla +1°C ja sormia ei palellut ratsailla yhtään. Samoin tarkeni alusta loppuun hyvin ilman takkia (fleece + toppaliivi). Tunnilla oli tänäänkin 5 ratsukkoa.

Tänään sain alkukäynneissä asemoitua itseni hyvin satulaan eikä käynti ohjat tuntumalla ollut niin pahaa kiirehtimistä kuin yleensä. Toki siihen kiireeseenkin päästiin myöhemmin.

Tehtiin ihan perusjuttuja. Ympyrää ja suoraa uraa. Pidätä. Kahdesta jalasta reaktio eteen. Taivuta. Väistä koko hevosta. Väistä takaosaa. Käyntiä ja kevyttä ravia alkuun. Melko alkutunnista tänään otettiin laukat keskiympyrällä. Vasen meinasi olla katastrofi ja Saku kiihdytteli ja kaatui sisälle. Mutta jalat kiinni ja vasemmalla pohkeella väistätys ympyräuralle. Oikea laukka oli paljon helpompi.

Kulmia Saku kiihdytteli ja yritti oikoa ravissa. Minä tein joitakin apuvoltteja. En antanut tänään jäädä juoksentelemaan. Suuntaa vaihtaessa muka oikein skarppasin eilisen huomioni kanssa (että leväytän homman ihan itse). En leväyttänyt ja Saku lähti silti kiihdyttelemään.

Ympyrällä väistettiin takaosaa ulos ja myöhemmin myös sisälle. Sitten etuosaakin käännettiin ympyräuran sisälle. Ei ollut oikein tunnetta onnistuiko se hyvin vai heikosti. Harjoitusravissa sain Sakun malttamaan ehkä parhaiten. Hetkittäin tunsin hevosen kyynärpäissäni asti. Jalkani eivät tänään ainakaan omasta mielestäni nousseet pahasti. Vatsalihakset ehkä vähän unohtuivat mutten tainnut etukenotellakaan.

Lopputunnista takaosan sisäänväistöstä yritettiin jalostaa takaosakäännös. Vasemmassa kierroksessa Saku juoksi käynnissä taas pidätteistäni läpi ja se oli ensimmäinen ongelmani. Tehtävällä ongelma open mielestä oli se, että takaosa karkasi ulos ja taivutus katosi. Parin yrityksen jälkeen taisin jäädä itse pitämään takaosaa liikaa ulkojalalla ja se karkasi silti. Enkä huomannut. Taivutukseen asti kuskilla ei riittänyt aivosoluja. Ei tullut hyvää eikä päästy tekemään enempää.

Oikeaan kierrokseen pidätteet menivät paremmin läpi. Tehtävää helpotettiin ja käytiin vuorotellen pyörimässä ympyrän keskellä pikkuvoltilla. Siitä hitaampaan (vai kootumpaan) käyntiin ja etuosaa käännettiin aavistus sisälle. Ei lähdetty edes tekemään takaria.

Loppuraveissa Saku oli sangen hyvä. Rento ja rauhallinen. Oma olotilani oli tunnin jälkeen sangen neutraali. Olin mielissäni että selkäni ei kiukutellut yhtään.

Ongelmia:
taas viipotettiin useampaan kertaan liian lujaa
kuskilla oli taas uudenlaisia yrityksiä kiertää omaa kroppaa väärin
suuntaa vaihtaessa vauhti kiihtyi kovasti vaikka skarppasin enkä levähtänyt
vasempaan kierrokseen takariyritys meni ihan pipariksi eikä päästy lopulta edes kokeilemaan kunnolla

Parannusta:
selkäni ei ollut enää juuri yhtään kipeä!
nyt jarrut toimivat alussa käynnissä ok
jalkani pysyivät aika asiallisesti alhaalla ja pääosin lähellä kylkiä
osasin puuttua juoksenteluun ja käänsin vaikka voltteja
tunsin hetkittäin hevosen kyynärpäissäni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora