maanantai 3. helmikuuta 2020

Perinteinen maanantai-itsenäinen

Maanantaina menin taas Assilla itsenäisesti. Nyt sentään muistin kysyä uutta opea mutta tämäkin käy tallilla lähinnä päivisin. Meitä vaivaa siis yhä sangen krooninen maanantaiopepula.

Töissä venähti sen verran myöhään että olin vasta kahdeksalta ratsailla. Tänään ei kuitenkaan jääty keskenämme maneesiin kuin hetkeksi loppukäyntien aikaan. Alkukäyntien aikana toisessa päässä hallia juoksutettiin. Vastasin että meitä ei ainakaan haittaa. Eikä haitannutkaan.

Alkuverkassa meno oli taas hidasta. Ravailin suoria ja ympyröitä. Vasemmassa kierroksessa vähän tuijotteli kirjaimia. Pikkuhiljaa virkistyi. Laukatkin olivat hitaahkoja. Oikea ensin. 2,5 kierroksen jälkeen puuskutti. Vasemman nostossa jumahti mutta nyt tein perään ravisiirtymän, nostin siitä onnistuneesti laukan ja toisin pari kertaa. Sitten päästiin käynnistäkin laukkaan. Vasemmassa ei hengästynyt niin pahasti. Positiivista että tänään laukkasi aika suorana. Negatiivista että pari kertaa liirasi pelokkeiden kohdalla pois seinältä. Sain lopulta estettyä ja lopetti liirailun. Mentiin välillä myös uran sisäpuolella.

Kertaalleen myös takapäädyssä säpsähti sivulle. Ehkä parkkipaikalta kuului ääniä. Kevennyksen ylävaiheen aikana humma oli kadonnut alta sivulle. Yllättävän kohtisuora sivusiirtymä. Hyvin pysyin silti matkassa, jalustimetkin jaloissa.

Välikäyntien jälkeen heräsi taas liikkeelle. Tarjosi juoksentelua ja minä himmailin. Pyörittelin ympyröitä ja kaarevia uria. Myös hitusen laukkaa joukkoon. Ei jumitteluja. Sangen asiallista kaikin puolin. Yhä oli laukassa aika suora. Kirjainten tuijottelukin loppui. Tein puolipidätteitä ja ryhdistin. Taivutin vähän pyöreämmälle niskalle ja pyysin pohkeilla lisää työntöä takaa. Lopulta keventelin loppuravit samaan syssyyn. Ei valittamista.

Loppukäyntejä Assi halusi tallustella taas noin vartin. Sitten pysähtyi tarpeilleen ja hyppäsin alas. Tänään Assille ei tullut yhtä hiki kuin yleensä. Karvoja kyllä irtosi jo suht reilusti.

Ongelmia:
karvanlähtö (eli irtokarvoja kaikkialla)
alkuverkassa oli hidas
tuijotti alkuun kirjaimia
jumitusyritys ensimmäisessä vasemman laukan nostossa
puuskutti vähän laukoissa
sivusäikky takapäädyssä
ei kuunnellut pidätteitä ihan yhtä hyvin kuin pari kertaa sitten
oli omituista kun toinen ratsastaja oli jatkuvasti puhelin kädessä

Parannusta:
reipastui heti alkuverkan jälkeen
laukkasi sangen suorana
lopuksi Assi tuli taas hyväksi ja kuulolle
Assin kanssa käteni eivät halua laskea liian alas kaulalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora