lauantai 29. helmikuuta 2020

Hemppa the käsihevonen!

Viikonlopulle oli toiveissa käyntiliikuntaa Hempalle. Aloitin taas kokeilemalla kentällä taluttaen Hempan liikkeen puhtautta. Ei ollut hyvä ja takakenkäkin putosi. Kenkä saatiin onneksi saman tien takaisin.

Haaveilin kokeilusta miten Hemppa toimii Hiliman kärryjen perässä käsihevosena. Tätä lähdettiin testaamaan. Virittelin mukaan myös sykemittarin. Nyt ei ollut satulavyötä haittaamassa mittausta. Suitset kuitenkin laitoin. Parempi olla kuolaimet suussa jos tulee tilanteita.

Hemppa kauhisteli kärryjä ensin hetken kuten arvelinkin. Pörisi että oletteko tosissanne. Mutta nopeasti uteliaisuus voitti ja porkkanoiden houkuttelemana tuli lähemmäs. Hetken pohtimisen jälkeen uskalsi syödä porkkananpalan penkiltä.

Väistettiin pois alta kun Hilima lähti liikkeelle. Sitten taluttaen perään eikä Hemppaa haitannut tässä vaiheessa enää yhtään. Apuohjastaja syötti kärryistä porkkanaa ja Hempan mielestä tämä oli hyvä juttu. Seuraavaksi törkkäsin riimunnarun apuohjastajalle eikä Hemppa sanonut siitäkään mitään. Ei silloinkaan kun kävelin itse vähän kauempana.

Alkumatkasta sattui pieni käpy ja naru pyörähti lokasuojaan. Molemmat hepat hätkähtivät ja Hemppa peruutti pari askelta taakse. Pyydystin sen lähes lennosta kun naru loppui apukuskilta kesken. Mutta ei ollut lähdössä sen kauemmas karkuun. Sykekäyrästä näkee tilanteen hyvin (50 -> 139). Hummat rauhoittuivat hetkessä ja sen jälkeen matka jatkui ongelmitta.

Eipä olisi ravikärryjä kammoksuvasta Hempasta arvannut kuinka helposti siitä saa käsihevosen kärryttelyyn.

Kuljettiin mukana Isolan ohi ja kun kaverit lähtivät raville niin me käännyttiin takaisin tallille. Matkan varrella oli hyvä ottaa valokuvia kun keli oli niin hieno ja Hemppa tuijotteli milloin Hilimaa, milloin talutusponia pellolla. Kerrankin oli pää ylhäällä!


Hemppa katselemassa maneesia kohti.
©minä

Kotiinpäin vauhtia oli vähän enemmän. Lopuksi käytiin vielä pellolla kuvailemassa.

Vaikka rannelaitteeni näyttikin sykkeiksi monesti nollaa niin Polarin app sai napattua lukemat talteen. Sieltä tiedot sai synkattua myös koneelle, joten sekä käppyrät että karttakäyrän sai talteen. Mainiota!


Hempan sykekäyrä talutuslenkiltä. Ylempi käyrä on syke, alempi nopeus.



Loput jutut kuuluisivat oikeastaan myöhempiin postauksiin (joita ei erikseen ole eikä tule) mutta laitan ne nyt tähän samaan:

Sunnuntaina ja seuraavalla viikolla Hemppaa vielä tutkittiin lämpökameralla (CAT S60).

Tutkija paparazzitettuna.
Hyvin näkyy oikean pohkeen tekemä karvaton läntti kyljessä.
©Anu

Itse sain lämpökamerasta vain tällaista oranssia esiin.

Lämpökameran omistaja osasi laittaa erot paremmin näkyviin skaalaa säätämällä.
Kylmässä pihatossa etujaloissa ei näy suurempia eroja.
Su 1.3.

Tässä sama kuva kuin ylempänä oranssina.
Kentällä pienen ravihölkän jälkeen lämpötilaerot olivat yhä maltillisia.
Su 1.3.

Torstaina 5.3. tallissa ollut Hemppa.
Sangen yllättävästi oej on muita kylmempi.
©Sami

Perjantain 6.3. kuva tallissa olleesta Hempasta. Jotain tällaista kuvittelin näkeväni alunperin.
Vej siis selvästi lämpimämpi kuin muut jalat.
©Sami

Etujalat takaa perjantaina 6.3.
©Sami
Lämpökuvien suuri päiväkohtainen vaihtelu yllätti. Odotin että niissä olisi näkynyt jotain pysyvää ja systemaattista. Selkeää vikaa aina samassa kohdassa samaa jalkaa. Näiden perusteella olen itse lähinnä hämmentynyt.

Skaala tosiaan vaihtelee kuvasta toiseen, joten kuvat eivät ole keskenään ns. vertailukelpoisia kun punainen ei aina tarkoita yhtä kuumaa. Lämpötilaerot toki näkyvät väreistä huolimatta.

Jatkoa luvassa lämpökameralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora