perjantai 7. helmikuuta 2020

Ratsu kuin purkkaa ja kuskin motivaatio-ongelmia

Koska Hempasta ei ollut ratsastuskäyttöön ja olin jo tallilla niin alle tarjottiin korvikeratsua. Ehdotin Tupua mutta sitä kuulemma säästellään kun sillä on niin paljon rekikeikkoja ja muuta. Dana siis. Valikoima oli valitettavan niukka. Vegas on myös saikulla, Elviiran kyytiin päästetään enää pieniä ja jäljelle jää näiden lisäksi enää Aku ja ponit.

Motivaationi oli aika vähissä mutta kävin hakemassa Danan sisälle, varustin ja menin kentälle. Uusi ratsastusyritys oli noin tuntia myöhemmin. Samaan aikaan kentällä oli pieni poni opetuksessa.

Pyörittiin Danan kanssa enimmäkseen toisessa päädyssä. Tamma jolkotti menemään muttei aina olisi jaksanut kuunnella kuskia. Ravissa säätövaraa ei juurikaan ollut. Pohkeistani ei tapahtunut oikein mitään. Kannuksia ei ollut. Asettuminen oli välillä todella tiukassa. Hölläsin vasemman ohjan ja oikeasta piti vetää aika kovasti että turpa kääntyi oikealle. Ehkä hepo siitä vähän tajusi mikä tämä homma olikaan.

Laukat nousivat asiallisesti mutta ympyrällä pudotti joka kierroksella samassa kohdassa pois. Ja lopulta kun pyysin lisää tehoja niin ei tapahtunut yhtään mitään. Vaikka yritin ihan kovastikin. Puolipidätteiden kanssa piti olla tarkkana sillä helposti tuli ravia. Lisäksi laukassa oli hankala istua, yläkroppani souti.

Ravissa kulki kai ihan asiallisen näköisesti mutten tullut onnelliseksi. Ei ollut edestä raskas eikä vyörynyt. Pikemminkin hissutteli. Ratsu oli kuin purkkaa, en saanut siitä kunnon otetta. Pohja oli kuitenkin ihan ok. Suurin ongelma oli varmasti kuskin asennevamma.

Hempalla on ihan ok mennä itsekseen kun tunnen hepan ja tiedän kehityskohteemme. Danan kanssa ei ollut oikein tuntumaa koska mennään puuhissa oikeaan suuntaan ja koska on hyvä. Opetus olisi ollut hyvä mutten ehkä olisi ollut siihen nyt sopivassa mielentilassa. Jalkani eivät kunnolla venyneet tamman ympärille ja polvet puristivat taas tahattomasti. Reaktionopeus sentään vähän parani ja Dana teki pyydetyt asiat. Kovin pitkään en jäänyt veivaamaan vaan halusin nopeasti kotiin perumaan viikonlopun aluevalmennuksia (joka ei sitten sujunutkaan niin vaan).

Ongelmia:
kuskilla oli motivaatio-ongelmia
ratsu oli kuin purkkaa eikä siihen saanut kunnon otetta
vähän säikkyi päädyssä
pudotteli laukkoja pois
on turhan leveä alleni

Parannusta:
sain vähän ripeämmäksi reagoimaan
teki pyydetyt asiat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora