maanantai 10. helmikuuta 2020

Parempi selkä ja mieli

Maanantai-iltana oli +3°C ja märkää. Maneesi näytti illan varatulta, joten joukkoon vain. Edellinen tunti olikin ehtinyt loppua ennen kuin ehdittiin paikalle. Maneesissa oli 5 ratsukkoa kun mentiin mutta nopeasti jäätiin kaksin toisen kanssa. Hetken päästä tuli kolmas ja lopulta oltiin pitkään kaksin ja ihan lopuksi taas keskenämme.

Assi oli alkuverkat taas hidas. Tänään ei onneksi pahemmin tuijotellut. Tuntui siltä että mitä rennompana sain omat kädet pidettyä niin sitä vähemmän Assi jännittyi ja katseli juttuja.

Ravissa yritin tehdä lävistäjiä ja herätellä Assia. Aika heikosti heräsi. Ei laukoissakaan syttynyt. Pyöräytin molemmat myös vastalaukoiksi. Koska taas puuskutti niin pidettiin laukkapätkät lyhyinä ja käveltiin välissä.

Vasempaan tuntui siltä että laukka ei tule nousemaan. Käänsin siis takaisin oikeaan, nostin ravin kautta laukan, tein täyskaarron ja vaihdoin ravin kautta vasempaan. Melko heti jumahti pysähdyksiin ja nosteli häntää siihen malliin että pääsen helpommalla vain odottamalla. Kasa sieltä tulikin ja sen jälkeen askel nousi hyvin.

Kun oltiin menty askellajit läpi ja kävelty perään niin Assi laittoi taas kiihdyttelyvaihteen päälle. Tänään puuskutti ravissakin, joten käyntipätkiä tuli useampia. Reippaammasta ravista tuli yksi yllätystuijotus kirjaimeen. Oltiin kohdalla niin yhtäkkiä Assi käänsi päänsä kohti kirjainta ja Hempan tapaan muu kroppa siirtyi kauemmas kohteesta. Yllättävän iso liike. Tilanne oli hetkessä ohi.

Tänään poikkeuksellisesti Assi ehdotti myös välikäynneissä kolmesti että nyt riittäisi ja pysähtyi takkikulmaan. Eipä ainakaan niinä hetkinä yrittänyt kartella kulmaa.

Tein ravissa ja laukassa vähän siirtymiä ja taivuttelin ympyröillä. Pahimman kiirehtimisen jälkeen Assi oli taas oikein hyvä ja kiva ratsastaa. Yllättävän suorakin. Vähän yritti valua urille jos menin sisäpuolella. Tällaisella Assilla olisi ihana aloittaa hommat. Suuntaa vaihtaessa huomasin että ihan itse päästän hommat lörähtämään ja humman juoksemaan valtoimenaan vasemmalle. Tämä selittänee Sakunkin kiihdyttelyä suunanvaihdoissa.

Sitten kun oltiin tehty kuskin mielestä riittävästi niin Assi ei enää ehdotellutkaan pysähtymistä. Pyöri taas pitkään omalla vähän vinolla ympyräkuviollaan käynnissä pitkin ohjin.

Ongelmia:
Assi puuskutti herkästi
yksi kakkajumi
kolmesti ehdotti välikäynneissä että joko riittäisi
huomasin että itse löräytän asiat levälleen suunnanvaihdossa

Parannusta:
ei tuijotellut juurikaan
käveli välillä hienosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora