tiistai 4. helmikuuta 2020

Kumpi kuumui ensin?

Tiistaina olikin pakkasilta, auton mittari näytti -9°C. Ratsukseni sain taas Sakun. Tunnilla oli 5 ratsukkoa.

Tänään osasin vihdoin satuloida Sakun riittävän taakse. Vyön kiristys oli sen jälkeen vaikeaa. Hyppäsin 2 reikää liian löysällä vyöllä kyytiin mutta osasin tehdä sen taas satulan keikkaamatta.

Tajusin pitää talvitakin päällä maneesiin asti. Paksumpia hanskoja sen sijaan en tajunnut vaan luotin sormiini liikaa. Vaikken vetänyt ohjista niin alkutunnista sormet olivat silti jäässä ja jälleen kerran ope puhui lämpimistä vaatteista.

Alkutunnista yritin ajatella rentoja käsiä ja tuntumaa kyynärpäihin asti. Monesti kun tuntumani loppui ranteisiin. Sakun kanssa samoin käteni halusivat laskea alas kuten Hempallakin. Lisäksi olivat sivuttain aika levällään. Näitä muistin välillä itsekseni korjata. Sen sijaan vatsalihakset unohdin tänään paitsioon.

Alkutunti oli itseltäni vähän hääräilyä. Taas kerran tuli kehotuksia hidastaa käyntiä. Lopulta onnistuin. Tehtiin taas väistöjä keskilinjalta uralle, voltteja ja myöhemmin raviakin. Ensimmäinen väistö oli tasainen ja perussiisti mutta vähän laimea. Pidätteet läpi. Taas meinasi vyöryä. Poikitusta sai myöhemmin lisää mutta vauhdin poisotto oli vaikeampaa.

Ravissa ei juoksennellut samoin. Pyörittiin ympyröillä ja uraa pitkin. Tänään ei tehty avoja.

Lopuksi tultiin taas kolmikaarisia. Ensin eka ja vika kaari laukassa pari kertaa. Sitten kaikki kaaret laukassa ja ravin kautta vaihdot. Meillä meinasi olla vähän kiire. Keskivartalon tuki siirtymiin. Kummasti auttoi kun siitä kertaalleen kuuli sanottavan. Jalat kiinni.

Lopuksi tultiin kolmikaarinen yksitellen. Kaari kerrallaan laukassa, voltti perään ja voltin lopuksi käyntiin. Kertaa kolme. Käynnin kautta vaihdot siis apuvolttien avustamana. Ennen omaa vuoroamme kun pysähdyttiin odottamaan niin Saku oli ampumassa liikkeelle jo siitä. Ihan paikallaan ei odoteltu vaan käveltiin. Eikä sitten singottu niin pahasti kun aika oli mutta kaipaamani rauha uupui. Jalat kiinni. Valmistele siirtymät. Ensimmäinen voltti levähti raville ihan turhan aikaisin. Kaarteita kaaduttiin sisään. Vähän parani loppua kohti mutta ehkä vitosen suoritus. Oli aika kiire.

En muista ravattiinko loppuraveja vai jäätiinkö suoraan käyntiin. Tänään sai taas esittää kysymyksiä mutta nyt en keksinyt mitään. Lohduttauduin sillä että vaikkei tänään ollut mitään tähtiloistetta niin silti perusnäppärää menoa.

Minäkin voisin opetella jonkun sijaistoiminnan kun ratsailla tulee kiire.

Ongelmia:
sormet jäätyivät alkutunnista
Saku vyöryi käynnissä
en tuntenut ohjia kyynärpäissä asti
unohdin vatsalihakseni
lopun laukkatehtävällä kuumahdettiin Sakun kanssa molemmat

Parannusta:
osasin hypätä löysällä satulavyöllä kyytiin
perussiistiä menoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora