keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Menninkäisiä kaikkialla

Keskiviikkona menin taas itsenäisesti Assilla. Töissä venähti ja olin tallilla vasta kahdeksan alla. Kahdeksaksi maneesiin ja jo alkukäyntiemme aikana jäätiin sinne keskenämme. Pihalla oli muutama aste pakkasta.

Hyvin pian huomasin että Assilla oli kovasti samantyylinen päivä kuin Sakulla eilen. Ei halunnut mennä kulmiin eikä uralle. Pohdin tietysti että miten tämä johtuu minusta. En kuitenkaan suvainnut urien karttelua, joten jo käynnissä lähdin sullomaan Assia volttaamalla lähemmäs seiniä. En tiedä oliko tämä todella huono idea, sillä uralta Assi sitten säpsyi pois. Pitkillä sivuilla Assi halusi pysyä 8 metriä uran sisäpuolella, päädyissä n. 15. Yritäpä siinä sitten tehdä jotain vaikka hallikin on asiallisen kokoinen.

Ravissa oli hitaahko, tuijotteli ja jännittyi. Laukassa sama juttu. Liirasi kauas kulmista ja metsän puolen uran keskikohdasta. Patistamalla hidasti ja jännittyi lisää. Välillä rentoutui muutamaksi askeleeksi ja sitten taas korvat hörössä ja kaula jäykkänä tuijotti jotakin. Yritin kaikkeni saada huomiota itseeni mutten onnistunut.

Suunnittelin tekeväni kaulan rentoutusharjoittelua taivuttelemalla puolelta toiselle. Keskellä maneesia onnistui hetkittäin. Mutta seuraavassa hetkessä Assi taas tuijotteli jotain. Yritin kovasti mutta pian rupesi turhauttamaan. Vaikka kuinka yritin peitellä tappiomielialaani ja taivutella rennosti niin ei siitä tullut mitään. Lopulta pohdin että vain laukkaisimme rentona keskiympyrällä. Onnistui noin 3 askelta kerrallaan kunnes Assi keskittyi menninkäisiin, nostelin sisäohjaa ja sain pariksi askeleeksi huomion itseeni kunnes taas tuijotti seuraavaan paikkaan ja liirasi kauemmas uralta.

Yritin spurtata laukassa eteen. Yksi pukkikin irtosi kun tarpeeksi komensin. Ei auttanut. Yritin raviympyrällä antaa paljon mietittävää, hidastaa, väistää ja pyytää eteen. Ei auttanut. Yritin elää käsien kanssa. Ei auttanut. Yritin antaa ohjalla vapautta. Ei auttanut. Assi rupesi kiihdyttelemään ravissa omiaan hetkittäin ja oli todella vaikeaa pitää tasaista tahtia. Ei kuunnellut pidätteitä eikä jalkoja.

Lopulta pyörittelin hetken voltteja keskellä hallia ravissa ja sitten luovutin. Harvoin on yhtä pahasti opea ikävä kuin tänään!

Loppukäynnit Assi pyöri lyhyesti ja poikkeuksellisen keskellä hallia. Humman motivaatio tuntui tänään olevan aika lähellä nollaa ja se tarttui kuskiinkin. Toivottavasti huomenna on parempi päivä opetuksessa!

Ongelmia:
Assi ei keskittynyt kuskiin
tuijotteli jatkuvasti jotain
kaatui vasenta pohjetta vasten
pikkusäpsyjä tuli poikkeuksellisen paljon, ehkä 8
yksi pukki
oli aika kamalaa

Parannusta:
ei ollut pelkkää tahmailua
rentoutui välillä parin askeleen ajaksi
oikea kierros oli ravissa parempi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora