torstai 24. toukokuuta 2018

Toinen kerta Akin hyppäytyksessä

Torstaina oli hyppypäivä. Kolmas päiväni putkeen Assilla. Jo eilen tamma näytti siltä että riitti. Tänään oli vähän sama meininki ja tarhasta piti käydä oikein hakemassa vaikka kaveri antoi portilla kiinni.

Keli oli aurinkoinen plus parikymmentä. Mentiin silti maneesiin. Sisällä +28°C ja pölisevää. Nyt kuskin piti vesitankata kesken tunnin. Assi hikosi nopeasti märäksi.

Kuskin keskikropassa näkyy vinouksia.
Tuntikaverin mukana tuli kuvaaja, joka ystävällisesti kuvasi meitäkin.

Ope kasaili esteet ja me kaksi ratsukkoa verkkasimme ensin itsenäisillä kuvioilla, sitten ohjatusti. Taivuta kulmat huolellisesti sisäjalan ympäri. Tehtiin vähän voltteja kulmiin ja avoja, ympyrällä takaosan väistätystä ulos 10 askelta kerrallaan. Aika lievästi Assi suoritti mutta ope vaikutti pääosin tyytyväiseltä. Kommentit olivat lähinnä tarkistelua. Pidä aktiivinen ravi, huolehdi ulkolapa haltuun. Assi eteni onneksi ihan mukavasti itse.

Mitenkäs nuo ranteet ovat noin mutkalla?

Laukassa tehtiin ympyrää ja kulmaan volttia. Muutaman kerran Assi pudotti laukan pois. Volteilla oli alkuun epätasapainoisempaa mutta vähän parani. Taivuta huolellisesti, etene voltillakin. Huomasin että ulkoapuni taas vähän vuosivat. Yritin pitää oman painoni keskellä.



Estehommat aloitettiin pitkällä suoralla linjalla maapuomi + ristikko. Osuttiin kaikki 3 kertaa käsittämättömän hyvin puomille ja väli sujui tasaisesti. Ensin hidas 8. Sitten vähän herättelin ja 7 oli sujuvampi. Painoa jalustimille hyvissä ajoin oli ohje.

Sivukenotusta taas havaittavissa.

Toisesta suunnasta paikat eivät osuneet ihan niin hyvin. Sanomista tuli taas samoista vanhoista. Älä heitä ohjia pois ennen hyppyä. Jotain malttamisestakin saattoi olla. Ehkä vähän ylihyppäsin yläkropalla tai ennakoin liikaa.

Lievää kyynärpäiden lepatusta sivuille.

Sitten tultiin 3 esteen kierros. Ristikko pitkällä lähestymisellä (ei maapuomia enää) ja lävistäjällä suora linja ristikko-ristikko. Meillä 4 laukkaa väliin. Tultiin myös toisinpäin sekä pidempi kierros vielä kaarevalla linjalla, jossa hypättiin ykkönen uudestaan. Kaareva linja oli tänään vaikein osuus. Ykköselle sain linjattua ihan hyvin kummastakin suunnasta mutta lävistäjäesteet olivat vaikeampia. Taas pullahdettiin liian syvälle kaarteeseen. Välillä ohjauskin toimi vähän hitaasti. Tai kuski käänsi leväperäisesti. Ristikkotasolla sujui kuitenkin helposti.

Kuskin selkä jopa aika suorana.

Meille nostettiin vielä lopuksi esteet pystyiksi. Jotain 70 - 80 cm? Tultiin 9 hypyn rata. Osa paikoista jäi vähän kauemmas ja välillä tuli kiemuraa. Ensimmäisen kaareva linja ei ollut edelliskertaa parempi. Sitten jatkettiin ympäri ja tultiin suora linja kohti ovea, sinne Assi imi aina hyvin. Lopuksi vielä kaareva linja toiseen suuntaan. Assi hyytyi linjalle täysin ja vaivoin sai jalkansa esteistä yli. Vika putosikin. Sakkokierros heti perään eikä ollut juuri parempi vaikka suuntaa vaihtaessa vauhtia oli hyvin. Ykkönen ok mutta sitten pullahti ulos eikä kääntynyt kovin sukkelasti. Vauhti hyytyi taas. Kolmas kierros putkeen linjalle, nyt tuntui jo vähän kuskillakin. Raippa apuun ja lisää vauhtia. Yhä vähän hidasti muttei ihan matoiluun asti tällä kertaa. Kaarre ei ollut vieläkään erityisen siisti mutta nyt riitti.

Vähän lohikäärmemuodossa hyppäävä ratsu.

Odotin että Assilta olisi puhti pois ja ravaisi rauhassa. Vaan hetken kävelyn jälkeen ravissa oli taas loppuverkan tapaan vauhtia. Nyt osasin suitsia sen oikein ja sain kivan aktiivista menoa ja ratsun ihan hyvin kuulolle. Apujoukot ehtivät kerätä esteet loppuverkkamme aikana pois.

Sangen suora linja kyynärpäästä kuolainrenkaaseen.

Assi oli satulan alta aika läpimärkä. Nyt oli onneksi apukäsiä vielä ratsun purkamisenkin jälkeen ja sain letkutettua tamman. Onnistui ihan yllättävän hyvin. Ötökkäloimi niskaan ja tamma kaverin perään takaisin tarhaan. Tämä oli nyt näillä näkymin viimeinen Assikertani tällä tallilla.

Ongelmia:
maneesi pölisi
kaarevat linjat olivat vaikeita
lopuksi Assi hyytyi vikalle linjalle
pari pudotusta
annoin taas ohjia liian aikaisin pois

Parannusta:
ei kieltoja
isommatkin pystyt ylittyivät varmasti
sujuttiin pääsääntöisesti ihan ok
Assi ei pahemmin kartellut maneesin takapäätyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora