lauantai 12. toukokuuta 2018

Hupakolla ensimmäistä kertaa maastossa

Lauantaina hinguin myös Hupakon kyytiin. Omistaja oli sitä mieltä että se voi tehdä hommia useamman päivän putkeen. Nyt kun este- ja kouluratsuominaisuudet oli testettu hyviksi niin teki mieleni myös maastoon. Seuraa onneksi löytyi yksärisuokista, jonka kanssa ollaan Hempankin kanssa maastoiltu useamman kerran hyvällä menestyksellä.

Hupakko ilmaantui pihatosta kulman takaa portille kun vasta nostelin porttia auki. Työmotivaatio oli ainakin vielä kohdillaan. Hoitaessa oli yhä kiltisti. Jalkojen nostossa vähän häsläsi. Yhä lähti hirmuiset määrät talvikarvaa irti. Häntä oli ihanan puhdas Hempan kakkahäntään verrattuna.

Loikkasin kentällä kyytiin. Me saatiin vetovastuu ja lähdettiin koppuraksi kuivuneita autoteitä pitkin kohti kankaita. Keli helli hellerajan paremmalla puolella ja aurinko paistoi.

Otettiin pieni pätkä ravia autotiellä mutta todettiin pohja turhan kovaksi. Hupakko oli kuitenkin fiksusti. Ohittaneista autoista ei sanonut mitään. Kankaat olivat kuivuneet kesäkuntoon ja siellä päästiin jatkamaan ravilla. Otettiin myös 3 laukkapätkää, joissa vähän vauhdikkaampaakin välillä. Viimeisellä spurttasin kunnolla ja GPS sanoi 39 km/h. Paremmalla pohjalla olisi varmaan päässyt lujempaakin. Ihanan mielissään tamma juoksi ja jarrutkin löytyivät heti kun pyysin.

Käytiin kääntymässä toisella autotiellä ja palattiin kankaiden kautta takaisin Shellille menevälle tielle. Loppumatkasta ravattiin hetki kaverin takana, siinä vähän tohotti. Oltiin keulilla suurin osa matkasta ja siinä toimi hyvin. Ravipätkät jäivät vähän vähiin mutta tuli ainakin pitkät loppukäynnit takaisin. Paluumatkasta uskalsin jo kävellä pitkin ohjin. Tolkku ratsu. Tykkään!

Ongelmia:
yksi jumittelu
jalustimen kuminauha putosi taas

Parannusta:
ihanan lämmintä
ei ötököitä
ei välittänyt autoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora