lauantai 12. toukokuuta 2018

Hemppa kankeilusta taipuisampaan

Hellepäivälle ei yksi ratsastus riittänyt vaan pääsin vielä itsenäisen Hempalla. Tarhailu tapahtui yhä yövuorossa, joten ratsu oli valmiiksi sisällä. Hoitaessa oli oma tuttu itsensä ja nosti kaviot ihanan helposti. Nyt takakengät olivat poissa.

Kentällä oli meidän lisäksemme 0 - 2 muuta hevosta. Hyvin mahduttiin. Ihan alkuun Hemppa tuntui taas huonolta ja sekoili jaloissaan. Nyt en lähtenyt prässäilemään heti vaan ensin käveltiin pitkin ohjin, sitten taivuttelin käynnissä Hempan mielestä kivan mittaisella ohjalla ja ravitkin vielä aloitettiin pidemmällä ohjalla. Näin vältyttiin vastustelulta. Ohjia sai lyhentää hissukseen. Ympyröiden lisäksi tein vähän avokkeita molempiin suuntiin.

Laukat rullasivat alusta asti yllättävän hyvin. Ehkä ratsu oli jo siinä vaiheessa sitten ehtinyt vähän vertyä. Vasen oli kankeampi ja oikeassa meinattiin pullahdella ympyrältä ulos.

Välikäyntien jälkeen jatkoin siirtymillä. Hemppa oli yhä hyvin mukana hommissa eikä juuri vastustellut. Pysähdyksissä ja laukasta raviin siirtymissä alkuun kuonotteli mutta tasoittui niissäkin. Kolmikaarinen ravissa sujui oikein letkeästi. Temponmuutoksetkin ravissa kivasti.

Laukan ja ravin välillä tein siirtymiä ympyröillä. Hemppa ei kuumunut tästä kuten Assi. Laukannostot paranivat ensin ja ratsu rupesi pysymään pyöreänä. Turpa sisään nostossa oli salaisuus. Alaspäin siirtymät olivat huonompia. Lopulta tajusin tehdä siirtymät tiiviimmin kuin neljännesympyrän välein. Aina muutama askel vain laukkaa. Laukka pysyi hallussa mutta siirtymät alas paranivat vasta kun tajusin tehdä pidätteet vain ulkoa ja oikeasti lyhentää laukkaa alle. Alkuun tuli muutamin pudotuksia mutta suunta oli selvästi parempaan.

Loppuraveissa Hempalla oli yhä kiva energia. Ei ollut ihan parhaimmillaan muttei kovin kauas jääty. Melko kevyt edestä, kivan taipuisa ja kuuliainen. Ryhdikäskin. Ainakin Hempaksi.

Kun otettiin käyntiin niin lähdin samantien kiertämään peltolenkkiä. Hemppa oli ihanan rauhallinen. Aurinko paistoi lämpimästi, luonto vihersi ja linnut lauloivat. Eikä vielä häiritseviä ötököitä. Aika harmonista!

Ongelmia:
alkuun oli kankea

Parannusta:
aika tasainen
laukat rullasivat pyöreinä
siirtymät paranivat
keli oli huippu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora