perjantai 11. toukokuuta 2018

Apuohjia ja yksityisopetusta

Perjantaina pääsin taas Hupakon selkään. Keli lähenteli hellerajaa ja tallille mennessä auton mittari näytti +25°C. T-paitakeli siis yhä.

Jotenkin kuvittelin että tunnille tulisi muitakin mutta oltiinkin ihan keskenämme. Alkukäynnit ehdittiin ottaa pitkän kaavan mukaan ennen kuin ope tuli. Hupakkoa ei juuri haitannut olla yksin. Opella oli meille sekä alaturpis että gramaanit. Näin äkkiä olin unohtanut eiliset keskustelut. Heti alkuun gramaanit jäivät turhan löysälle, sillä poni sai jalkansa väärälle puolelle. Tolkku elukka pysähtyi täysin rauhallisena odottamaan että korjataan tilanne. Sen jälkeen yritin pitää naruja tiukemmalla mutta vaikka gramaanit omaan käteeni tuntuivat napakoilta niin sain yleisöltä kuittailuja löysyydestä.

Alkuun vain pyöriteltiin ympyrällä ja ope kaipasi kunnolla pyöreää niskaa. Asetuksilla tuli. Sanoin ettei tämän selässä ole hyvää tuntumaa siihen koska ratsu on liian lyhyellä kaulalla tai liian kiireinen. Kevyessä ravissa piti eiliseen tapaan vähän himmailla. Muuten ratsu oli kyllä eilistä rauhallisempi. Ravissa tehtiin jatkuvaa kolmikaarista ja vaihtelin taivutuksia. Vasemmasta oikeaan vaihtui pienen jäkityksen kautta. Parani onneksi toistojen myötä.

Välikäyntien jälkeen otettiin laukkaa. Enemmän nostoja. Vähän juoksi ravin kautta ja muutama nousi huonosti. Kertaalleen jumitteli ihan kunnolla ja piti komentaa eteen. Tarjosi vain takaviistoa. Ravista ehdotteli laukkoja itsekseenkin. Itse laukat rullasivat hyvin, kivalla energialla sekä rentoina. Päivän viimeinen nosto ravista oikeaan laukkaan oli todella siisti. Alaspäin tuli aina hyvin.

Ei enää ravattu loppuun. Toivoin peltolenkkiä ja sinne saatiin lopulta kahden hevosen verran seuraa. Minimaalista jumittelua mutta kun kaverit menivät edeltä niin päästiin jännemmistäkin kohdista. Ei tullut autoja vastaan. Tunti oli hyvin rauhallinen, joten ponikin hikosi vain satulan alta ja vähän kaulasta.

Huomenna sitten testaamaan ponin maastoratsuominaisuudet. Juniorimpana sillä on kuulemma maastoiltu paljonkin muttei viime aikoina kuin käyntimaastoja.

Ongelmia:
pitäisi kuulemma olla aina kannukset tällä
ravin jännittyneisyys vasemmasta oikeaan kierrokseen vaihtaessa
alkuun laukannostot tulivat ravijuoksun kautta
yksi kunnon jumittelu
maastolenkillä ei vielä ihan suvereenisti kaikesta ohi

Parannusta:
oli ravissa rauhallisempi kuin eilen
laukat rullasivat kauniisti
nostot paranivat
sain komennettua jumista eteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora