lauantai 26. toukokuuta 2018

Kenraalitreenissä kombo koulua ja esteitä

Lauantaina menin Tupulla estetunnille. Onneksi eilinen toiveeni koulutunnista ja muutamista hypyistä kuunneltiin ja muutettiin vähän suunnitelmia. Aloitin jo puolisen tuntia (20 min) ennen estetuntia, gramaanit niskaan ja sain pyöritellä ensin sileällä alle. Jokin aivopieru tuli ja laitoin tuuliselle +16°C kelille topin. Onneksi tallilta löytyi eilen unohtamani huppari. Ilman en olisi pärjännyt.

Mentiin melko pitkään ensin käyntiä. Tupu oli vähän kiireinen muttei vänkäillyt vastaan. Toimi kivan kevyellä kädellä. Hidastin etujalkoja, vähän väistättelin. Aikamoista pyörittelyä ja taivuttelua. Mutta parani. Oli kevyehkö ja ravissa sama tilanne pysyi. Toki siinäkin parani pikkuhiljaa. Laukat otin vain pienehköt pätkät mutta ei kiirhetinyt ja rullasi ok. Ravissa olin huolissani että onko liian matala ja etupainoinen.

Gramaanit otettiin estetunnin alkuverkkaan pois. Ohje oli ettei haittaa vaikka menee matalaksi kunhan on pyöreä. Pyöreys katosi 20 metrissä. Yritin sitten käynnissä pyöritellä tilannetta paremmaksi. Oikea kierros oli helpompi. Lopulta pääsin raviin asti muttei ratsu ollut niin pyöreä kuin olisin halunnut. Pidätteetkin lakkasivat menemästä herkästi läpi. Laukka oli sentään parempi. Tosin alas siirtymät ei kauniita.

Estetunnilla oli siis 4 ratsukkoa. Tehtiin treeni taas rataharjoituksen tapaan. Ensin hypättiin pikkupystyä vähän pidemmällä lähestymisellä, sitten vähän lyhemmällä ja lopuksi sangen tiukalla. Yllättävän hyvin päästiin yli vaikka viimeinen reitti vaikutti aika hasardilta. Muut tunnilla oli junnuja, joten saatiin muutama oma 80 cm este siinä missä junnut treenasivat 70 cm. Tultiinkohan tämä este ehkä viidesti yhteensä?

Toisena esteenä tultiin lävistäjän okseria porttikulmaa kohti. Pitkällä tiellä oikein sujuva hyppy. Lyhemmälläkin hyvin asiallinen. 2 vai 3 kertaa tämä.

Sitten hypättiinkin jo rata. Lävistäjän sininen laatikko-okseri ykkösenä, pitkän sivun suora linja perään, minttuokserilta kaareva linja, siniseltä laatikko-okserilta toinen kaareva linja ja lopuksi vielä yhden askeleen sarja.

Hyvä laukka päälle ja menoksi. Osa hypyistä taisi lähteä vähän lähempää, osa kauempaa. Hyvällä imulla silti kaikista yli. Kuski ei ollut ihan tyylikkäimmin mukana muttei kovin pahaa heilumista. Tupu ei arponut mitään ja ns. väärin päin jäänyt tasaokserin laatikkokin loikattiin sujuvasti. Sarjakin siististi. Ei kaatunut kovin pahasti sisään ja tiet oli ihan asialliset. Mikäpä siinä. Ei lähdetty loikkimaan enää uusintateitä, Tupu kääntyi jo tässä riittävän hyvin. Hölköttelin pois ja yritin yhä saada kulkemaan pyöreänä. Hieman parempaa.

Ongelmia:
elo ilman gramaaneita oli vaikeaa
taidettiin pudottaa joku este
en ollut hypyissä taas ihan sujuvimmin mukana

Parannusta:
ihan lopputunnista tamma rupesi kulkemaan paremmin oikein päin
hypyt menivät sutjakkaasti

Kiira videoi alkutuntia, Pauliina radan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora