lauantai 19. toukokuuta 2018

Ensimmäiset koulutreenit Tupulla itsenäisesti apuohjilla

Lauantaina päädyin ennakkosuunnitelmista huolimatta kuitenkin aamusta tallille. Tupulla piti käydä yhdet koulu- ja estetreenit alle että saatiin virallinen lupa ratsastuskouluoppilaiden mestaruuksiin. Hemppahan siis kaapattiin jo toiselle kuskille. Lähes ehdin ennen tunteja mutten ihan. Ope käski laittaa gramaanit. Oli onneksi eilen jo vetristellyt tammaa. Keli oli aurinkoinen +16°C.

Alku ei ollut kovin lupaavaa. Tupulla oli vähän kiire eikä taipunut oikein mihinkään. Kun annoin gramaanin olla löysempänä niin oli vain omassa asennossaan. Pyörittelin käynnissä ympyröitä ja voltteja, tein temponmuutoksia ja väistin. Ei vaikutusta. Lopulta sitten rupesin fuskaamaan ja lyhensin gramaania. Välillä tuntui että sain samalla koko ratsun pään kannateltavakseni. Mutta kyllä sieltä rupesi sitten löytymään pilkahduksia. Taipui ja myötäsi käynnissä. Ravin kanssa oli vaikeampaa. Alkutunnista tuntui että himmasin ravin ihan töpöttelyksi eikä auttanut. Laukka oli läpi tunnin helpoin askellaji mutta sitä ei kovin pitkiä pätkiä menty.

En ehtinyt alta pois vaan tuntilaiset tulivat kentälle. Sain luvan suhailla omiani joukossa. Pari kertaa taisin silti vahingossa haitata tuntilaisten menoa, pahoittelut. Pääty-ympyröillä oli parhaiten tilaa ja olin vähiten jaloissa.

Lopulta myös ravi rupesi paranemaan. Välillä homma levisi käyntipätkän myötä mutta lopulta sain poljentaa takasiin ja ratsu keveni edestä. Ravistakin tuli letkeää ja taipuissaa ja rupesi tuntumaan hyvältä. Eikä enää nostanut turpaa vaikka löysäsin gramaaniakin. Loppuravit keventäen pyysin välillä isompaa ravia ja välillä lyhensin. Toimi hyvin.

Yllätyin ihan positiivisesti miten kivaa menoa Tupusta löytyi. Mutta karu totuus on että treeniä tarvittaisiin paljon enemmän alle että kisatilaneessa saataisiin esitettyä mitään lähellekään tuollaista. Mutta lupaava alku.

Ongelmia:
kankeaa aluksi
välillä makoili käsilläni
ei olisi varmasti onnistunut ilman gramaaneita

Parannusta:
taipuisuutta ja keveyttä rupesi löytymään
laukat toimivat kivasti

Anne H. videoi harjoitteluamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora