sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Toinen estetunti Hupakolla

Sunnuntaina pääsin uudestaan hyppäämään Hupakolla. Tänään tamma piti käydä hakemassa pihatosta eikä tullut huhuilemalla luokse. Mentiin alkukäynnit kentälle peltolenkin kautta.

Alkuverkassa oli reipas mutta malttoi kuunnella. Nyt osasin myös vaatia täsmällisemmin. Eikä poni enää hiiltynyt kun muut 2 lähtivät raville ja me otettiin vielä hetki käyntiä. Alkuverkassa otettiin vain lämmöt päälle (+24°C pihalämpö) ja taivuteltiin. Ohessa oli muuta säätöä ja mentiin aika itsenäisesti. Ensimmäinen kommentti oli että hyvä ravi.

Otettiin vielä vähän laukkaa alle. Nyt minulla oli ne kaivatut kannukset jalassa. Pääosin oikea laukka nousi todella napakasti ja täsmällisesti, vasemman kanssa taisi tulla enemmän ravisuhrua. Mutta vaikka nostot olivat reippaita niin ratsun sai nopeasti kuulolle kun muisti itse rentouttaa tuntuman.

Verkkatehtävänä pohjusteltiin sarjan hyppäämistä. Ravipuomeja. Reippaasti mutta ihan yllättävän siististi pari kertaa kummastakin suunnasta. Sitten laukkapuomit, yhä aika vauhdilla. Ekalla kerralla venähti välissä ja otettiin puomi mukaan. Sen jälkeen tultiin vähän maltillisemmin (vaikka yhä reippaasti) ja mahtui väleihin. Ihanan suoraviivaisesti. Mutta nyt meinasi kaatua sisälle ennen linjausta, joten menin vähän turhankin huolellisesti kulmaan. Ope toivoi kaarevampaa lähestymistä.

Sarja muuttui lopulta pystyksi ja okseriksi. Siististi yli joka kerta. Korkeus noin max 70 cm.

Tämän jälkeen tultiin suora linja kavaletilta pystylle. Olikohan se 24 metriä? Ehdotin kuutta laukkaa ja kuudella tultiinkin. Aika vauhdilla ja jo tässä tuntui aavistuksen holtittomalta. Kysyin opelta että pitäisikö meidän tulla hitaammin. Vastaus oli että ei näin nuorilla ruveta ottamaan laukkaa pois.

Hypättin vielä 4 laukan suora linja. Nyt poni mietti jo selvästi ohijuoksua jälkimmäisestä. Kiemuraa ja 5 askelta. Sain kuitenkin ohjattua molemmista yli. Sakkokierroksella pienempi kiemura ja 4. Mutta yhä tuntui siltä että ilman tarkkaa ohjausta olisi mennyt ohi.

Toisesta suunnasta tultiin musta pysty ja pitkällä kaarevalla laatikkopysty. Nyt poni taisi uuvahtaa ja tyyli rupesi huononemaan. Ensin banzai-tyylillä laakahypyt. Sakkokierros, jossa tajusin pitää ratsun edestä ryhdikkäämpänä ilman, että hidastan vauhtia. Parempi.

Lopuksi tultiin vielä rata. Jo ensimmäinen linja meni kiemurteluksi ja tuli seitsemäs askel. Neljän askeleen linjalle tuli myös kiemuraa, en muista tuliko 4 vai 5 askelta. Sarja ok. Viimeiselle kaarevalle kiihtyi ja hyppäsi molemmat ihan juuresta. Hieman holtitonta.

Ope ehdotti että otetaan viimeinen linja uudestaan. Minä arvelin että tässä vaiheessa toistoilla ei enää parane vaan huononee ja päädyttiin jättämään tähän. Poni puuskutti.

Ei ravattu enää kentällä vaan lähdettiin peltolenkin kautta takaisin. Tiellä otettiin ravipätkä. Hupakko meni edeltä oikein tolkusti. Myös solisevan ojan yli (maasiltaa pitkin) päästiin nyt empimättä. Mutta pihalla olevat uudet karsinat aiheuttivat jumittelua. Sain kuitenkin ratsun niistä ohi.

Poni oli sen verran kuumissaan että käytin sen ohjeistuksen mukaan pesulla. Ihanan tolkku tyyppi. Ei ollut varmuutta onko ollut pesupaikalla ennen mutta seisoi ihan rauhassa kahdelta puolen kiinni kun letkutin sen puhtaaksi. "Mehun" kanssa leikki sitten lasta uima-altaalla ja loiskutteli turvallaan puolet lattialle.

Ongelmia:
vauhtia meinasi välillä olla jopa liikaa
kiemurteli ja selvästi ajatteli ohijuoksuja
muutama laakahyppy ja pari ihan juuresta

Parannusta:
ei säikkynyt mitään
kaikesta yli
hienoja laukannostoja
kivan kevyt edestä
hyppäsi sarjan hienosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora