torstai 10. toukokuuta 2018

Junnuponi koulutunnilla sekä lennokkaita kavaletteja

Torstaina pääsin toiveeni mukaan uudestaan Hupakon kyytiin. Iltatunnille 6 ratsukon porukassa. Nyt kesä ehti Ouluunkin ja +20°C oli loistava t-paitakeli. Nyt mentiin Kingin satulalla, joka on kuulemma 17" ja aikuisille paremman kokoinen.

Alkuun Hupakko oli taas virtaisa. Ehdotteli alkukäynneistä itsekseen ravia jokusen kerran. Kuunteli kuitenkin jarruja. Verkkatehtävänä tultiin lävistäjiä ensin käynnissä, sitten ravissa. Päätyihin ympyrät. Kenttä pölisi ja tohotuksellamme oli välillä ahdasta. Ainoat kommentit tulivat kiireisestä ravin tahdista. Hidastihan se kyllä kun maltoin pyytää huolellisesti.

Oikea jalka tykkää olla kippuralla.
Junnut kuvasivat tuntiamme.

Laukat tultiin samalla kuviolla. Me Aasian kanssa samaan aikaan. Nyt laukat nousivat ravin kautta ja nostot olivat hosuvampia kuin estetunnilla. Nätisti tuli kyllä lävistäjiksi raville. Taisi jo tässä säikkyä kavioistaan lentävien kivien ääntä bussipysäkin pelleissä. Pari spurttiyritystä, jotka sain torpattua heti alkuunsa. Ympyröillä oli ihan hyviäkin pätkiä.



Välikäyntien jälkeen tultiin viisikaarista kiemurauraa väistöillä höystettynä. Ensin käynnissä, sitten harjoitusravissa. Tälläkin on kuulemma istuttu ravia jo alas. Hupakko astui kyllä ristiaskeleita mutta tuntui silti ajattelevan että kaikki pohjeavut tarkoittavat lujempaa. Harjoitusravissa löytyi yllättävänkin rauhallinen vauhti. Kun lopulta saatiin vähän paremmin tilaa ympärillemme (pois possujonosta) ja kuski rupesi keskittymään tosissaan ratsun rentouteen niin meno parani.

Muita tuntilaisia vähän kumitettu pois kuvasta.
Kuskin päätä ei tullut talteen.
Hupakko voisi näyttää iloisemmaltakin.

Lopuksi tultiin vielä kavaletteja, 2 kpl kolmikaarisen suoristuspaikoissa keskellä kenttää. Me saatiin kunnia aloittaa ja ensin tehtiin ympyräkierros alle eikä pelkkää kolmikaarista. Vasemmassa kierroksessa aloitus. Humma säikkyi taas kivien ropinoita ja yritti spurttailla. Kavaletit hypättiin sangen lennokkaasti ja vaikka kerroin selvästi ja hyvissä ajoin että vasemmalle niin silti tamma ehdotteli oikeaa. Kahdesti. Sain kuitenkin käännettyä vasemmalle. Kolmannella kierroksella käännyttiin ja laukka piti vaihtaa ravin kautta. Keskiympyrällä en tiennyt että pitikö aiempikin kavaletti loikata, mentiin sitten sekin. Tämä suunta oli helpompi. Lopulta käännyttiin vasemmalle ja siinä laukka vaihtui. Pomput olivat loppuun asti aika ilmavia.

Vähän voisi kuskin kädet olla paremmin mukana.

Toisella kierroksella tehtiin pelkkä kolmikaarinen eli tähdättiin kahteen hyppyyn. Ensimmäinen meni hyvin, ilmavasti ja laukka vaihtui. Kaarre kakkoselle meinasi valua pitkäksi ulos eikä tamma ollut ehkä ihan suora. Mutta laukka vaihtui tälläkin. Vaikka mentiin reippaasti ja aavistus holtittomasti niin plussat toiveiden mukaisesta suorituksesta ja puolessa kierroksessa sain himmailtua käyntiin.

Lennokkaita hyppyjä.

Ope kysyi vielä lopuksi että tullaanko vielä. Päätin että onnistuneeseen suoritukseen on hyvä jättää. Ei tultu enää uudestaan siis. Kaikki muut saivat sakkokierroksia ennen kuin vaihdot onnistuivat. Kivasti muutkin ratsut vähän kuumuivat tehtävästä.

Ei ravattu enää loppuun vaan käveltiin pitkin ohjin. Yhä t-paidalla tarkeni hienosti. Kaarrossa Hupakolla oli kiire talliin ja hiippaili. Taluttaessa oli nätisti.




Ongelmia:
kenttä pölisi
laukat nousivat huonommin kuin viimeksi
säikkyi kivien ääniä pellissä
loppuminuuteilla hyttyset iskivät kimppuun

Parannusta:
laukat vaihtuivat
vauhtia oli riittävästi ja vähän yli tarpeidenkin
hyppäsi kunnon loikilla
ravissa löytyi myös rauhallisempi vaihde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora