maanantai 28. toukokuuta 2018

Porukassa kiireisempää

Maanantaina olin illalla maisemissa, joten pääsin tunnille. Toiveratsuksi laitoin Hemppa/Hupakko. Hemppa oli ansainnut jo vapaapäivän, joten sain Hupakon. Ratsukoita tunnille tuli 6 ja keli oli parinkymmenen kieppeillä. Aurinkoista. Opena pitkästä aikaa tallin kakkosope.

Käsittämättömän tarkka kuva vauhdissa napatuksi.
Talliin palatessa.
©Minä

Alkutunti meni ihan ok. Sain tamman pidettyä käynnissä eikä hirveästi hätäillyt. Ravissa kiirehti alkuun mutta sain tasoittumaan vain hieman kiireiseksi. Kun vaihdettiin suunta vasempaan kierrokseen niin rupesi kanttaamaan voltit sisälle ja kipittämään. Yritin käyttää vähän käynnissä rauhoittamassa tilannetta. Kovin hyvään ei ehditty päästä.

Päivän laukkatehtävä oli meille vähän turhan vaikea. Keskilinjaa suoraan ja vastalaukassa kaarto uralle ennen lyhyttä sivua. Ylipäänsä jo rauhassa laukkaaminen oli meille tänään vaikeaa. Hupakko veti kamalaa kiitoa ja kun yritettiin tehtävää niin vaihtoi laukan. Ei tainnut tulla puhdasta vaihtoa kummallakaan kerralla mutta säpäkästi vaihtoi uralla taas myötäiseksi. Lopulta tultiin vain uraa pitkin ja hyvin loiva kaari. Siinä säilyi myötälaukka. Lopulta otin raviin kun en halunnut uuvuttaa ihan loppuun. Tultiin vielä lopuksi kerran kun muut eivät enää laukanneet.

Toinen kierros eli vasen oli sangen samanlainen. Mutta nyt sain tiukemman kaaren tehtyä myötälaukassa pysyen kahdesti. Sitten taas ravailin ja rauhoittelin tammaa. Malttoi hetkittäin.

Loppuverkassa piti saada venyttämään eteen alas. Kun annoin pidempää ohjaa niin vauhti kiihtyi. Jäin ympyrälle mutta kovin tasaista tästä ei tullut. Loppukäynnit malttoi sentään kävellä yrittämättä ravirikkoja. Yritin vielä tässä saada pidettyä tuntumaa pidemmällä ohjalla.

Töiden jälkeen lepo.
©Minä

Ongelmia:
kiimapissasi Hempan eteen käytävälle
oli aika kiireinen, varsinkin laukassa
kuski taisi taas roikkua liikaa sisäohjassa

Parannusta:
oli hyviäkin pätkiä
ei säikkynyt eikä jännittynyt mistään
ei ollut enää hokkeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora