keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Vihdoin toivetamma - tuplat pakkasessa

Keskiviikon toiselle tunnille sain vihdoin pitkään toivomani Listran. Pakkasta yhä se -22°C ja ratsukoita tällä tunnilla 6. Listran kanssa ei huvittanut jättää satulaa pois. Sen verran se säpsyilikin että mieluusti olin penkissä. Piuhoja ei laitettu eikä tamma pää taivaissa kulkenutkaan. Arvelin että ne on yleensä vakauttamaan tuntumaa. Preston jälkeen tuntui pieneltä.

Tunnilla ei tehty mitään kovin ihmeitä. Voltteja, siirtymiä, käyntiä (alkuun aika käyntipainotteista ja meinasi tulla vähän viileä), ravia ja lyhyet pätkät laukkaa. Pohkeenväistöjä.

Ravi toimi paremmin kun istuin alas. Sain paremman otteen tammasta. Volteilla taipui vähän niukasti. Sisäpohkeesta ei juuri reaktioita tullut kun pyysin lapaa ulos. Välillä tuntui suorallakin reagoivan jalkoihin huonosti kun pyysin ravia enemmän ylös. Vauhti oli kyllä säädeltävissä. Välillä vähän orastavasti pyöristyi mutta tuntui että silti kiristeli vähintään leukalihaksiaan. Olipa lopputunnista jopa hetken edestä raskas.

Oikea laukka nousi huonommin. Laukassa oli ihan reipas mutta hidasti myös pyynnöstä takaisin raville. Mentiin alkuun vain yksi sivu kerrallaan laukkaa. Myöhemmin vasemmassa laukassa kaksi sivua ja ympyrä. Vasen nousi paljon kauniimmin.

Tultiin myös pohkeenväistöjä. Itse en tuntenut oikein puolieroja mutta vasemman jalan väistö uran sisältä uralle taisi mennä ihan ok. Toki ohjeita tuli niin paljon että meinasin seota. Takaosa jää. Pidätä ulkoa. Elä sisältä, johda menosuuntaan. Ravaa myös eteen. Kädet levisi ja itse pingotuin. Lopulta kun ratsastin väistön enemmän omaan tyyliini niin tuntui helpommalta. Ajatus eteen ja ulkokylki suoraksi.

Väistö oikealle oli hankalampi. Kai. En huomannut eroa mutta kommentteja kuunnellessa tuli sellainen olo että kaivattiin jotain enemmän. Ihan hyvältä se selkään tuntui mutta open kommentti ei ollut "hyvä" vaan "paremmin (meni)".

Ehkä tamman takakireys johtui epätasaisesta tuntumasta. Tai sitten vaan värkkäsin liikaa. Mutta en saanut ihan sellaisia reaktioita kuin olisin halunnut tai rehellistä myötäämistä. Ihan ok ratsu ja kiva oli saada vihdoin mennä tällä mutta ei tämän perusteella noussut erityisen korkealle suosikkilistallani.

Ongelmia:
säpsyt
taipui huonosti
rentoutui huonosti

Parannusta:
teki tehtävät
vasen laukka nousi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora