maanantai 25. tammikuuta 2016

Sinkoilunostoja ja väistönestoa vasempaan

Maanantaille tuli taas kysely voinko liikuttaa Preston. Tässä kävi samoin kuin keskiviikkona ja päädyin sen kanssa tunnille. Mikäli tunteja olisi ollut vain 1 niin olisin mennyt itsenäisesti. Nytkin pohdin että olisiko 2 + 1 jo liikaa.

Ratsukoita tälle tunnille tuli vain 3. Kaikilla aika herkkisratsut: Listra, Limoza ja Presto. Aloitettiin onneksi ihan käynnissä hakemaan hevosia aktiivisesti eteen ja tasaiselle tuntumalle. Prestolla meinasi olla vähän kiire ja hypähteli jokusen kerran raville. Käynnissäkin kauhoi menemään. Yritin keskittyä tasaiseen tuntumaan. Volteilla kuulin yhä elävästä sisäkädestä ja tarkentavaan kysymykseeni vastaus oli että ulkotuki pitäisi pitää tasaisena. Ihan asiallisia voltteja mielestäni esitettiin. Ravissakin, vaikka välillä meno meinasi kiihtyä.

Melko pian ruvettiin tekemään laukannostoja. Ensin voltti kulmaan käynnistä, suoristus ja nosto. Sitten otettiin vielä suoristuksen jälkeen pysähdys ja nosto. Paremmin nousi myötäiset kuin viimeksi. Tosin vielä muutama väärä välissä. Vaan toistojen myötä nostot meni aikamoiseksi ampumiseksi. Nousi joo mutta ensimmäinen laukka-askel oli varmaan 5-metrinen. Siinä tuli kulmat äkkiä vastaan ja useamman kerran jarrutukset meni vähän pitkiksi ja kauhistelin kaarrevauhtia. Jotenkin leijuin jalustimilla ja taisin jäädä liikaa vetämään. Tuli tosi pahasti kättä vasten pois laukasta ja valitettavan isoilla ohjasotteilla. Yritin mutista että tämä ei ole meille järkevä tehtävä. Laukkaympyrä ei parantanut tilannetta kun ruuna kompuroi siinä. Arvelen että ravista oltaisiin saatu asiallisemmat nostot ja asiallisesta laukasta olisi jarrutkin toimineet paremmin. Tämä osuus meni huonommin kuin viimeksi.

Sitten tultiin väistöjä. Sekä käynnissä että ravissa suunnat meni kuten arvasin. Vasemmalle en osaa väistää, oikealle meni helposti. Alkuun esitettiin jotain kelvollista vasemmallekin. Oikea meni siististi. Kun käännettiin takaisin vasempaan niin olin jo valmiiksi tappiomielialalla ja homma meni ihan puihin. Liikuttiin enemmän väärään kuin oikeaan suuntaan. Lopulta väistöstä tuli vain kelvollista. Otettiinpa muutamat käyntijumitkin ja tarvitsin raipan ennen kuin päästiin asiallisesti takaisin raviin.

Loppuraveissa Presto valui taas turhan matalaksi mutten saanut sitä nostettua ylemmäs. Koska väistöjen kanssa meni hinkatessa niin jäätiin vielä kävelemään loppukäyntejä yksin kentälle. Lopulta päätin testata väistöt vielä. Olin päässyt tiloistani eroon ja käynnissä väistettiin ihan tunnistettavin ristiaskelin vasemmalle. Tiesinhän että osaan. En vain tajua mikä pingotus meni päälle ja tuhosi rentouden omasta tekemisestä aiemmin. Tämä oli taas niitä tunteja kun kuvittelin olevani paljon parempi kuin olenkaan ja sitten turhautti kun ei sujunutkaan.

Ongelmia:
tehtävät vähän turhan vaikeita meille
laukat nousi aika singoten
laukassa oli huonommat jarrut kuin viimeksi
väistö vasemmalle (kuskin ongelma)
muutamat käyntiinjumahdukset
tasainen tahti
tilsat

Parannusta:
laukat nousi paremmin myötäisinä kuin viimeksi
kyttäsi vähemmän kuin viimeksi
sain käteni kannettua tavallista paremmin
kiltti hoitaa
sain lopuksi väistöaskelia vasempaankin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora