lauantai 23. tammikuuta 2016

Pikkuloikkia Hempalla tuplana

Lauantaina menin taas Hemppailemaan Tallinmäelle. Taas tuplat. Ekalla tunnilla ei ollutkaan koulua vaan puomeja. Jälkimmäinen oli merkattu estetunniksi. Tunneilla 5 ja 6 ratsukkoa. Pakkasta kivasti vain -5°C pintaan.

Eka tunti aloitettiin käynnissä ja sitten siitä tehtiin lyhyitä ravipätkiä. Käynnissä taivuttelin. Ravissa Hemppa rupesi kuuntelemaan eikä enää spurttaillut kovin reippaaseen raviin. Yritin muistaa myös myödätä enkä himmailla ravia varmuuden vuoksi heti ensimmäisestä askeleesta. Laukat tehtiin samaan tyyliin. Vasen kierros. Nousi käynnistä ihan ok ja sangen rauhassa. Siirtymät alas (takaisin käyntiin) parani kun muistin lyhentää laukkaa ennen siirtymistä. Kivasti lyhensikin. Vaan yhä tarvi siirtymissä kättä eikä tullut pelkällä istunnalla.

Toisessa päädyssä oli puomit, toisessa kavaletit ympyrän kaarella. Väliin sai todistettavasti kahdesta neljään askelta. Me tultiin pääosin kolmella. Oikeassa kierroksessa ensin puomeja, sitten kavaletteja ja toinen kierros. Ensimmäinen meni paljon paremmin. Sitten hukkasin ajatuksen ulkoavuilla kääntämisestä ja reitti ja paikat meni mössöksi. Kavaletit meni paremmin neljällä. Vasempaan tultiin mielestäni vain yksi kierros. Siinäkin oli kääntämisen kanssa vähän säätöä. Laukan ponnekkuus meinasi hukkua ja pelkkä lyhentäminen rupesi patoutumaan.

Lopuksi tultiin vielä lävistäjät, 18 metriä, 5 askelta. Puomi ja kavaletti. Haettiin vaihtoja. Eka kierros oli vähän haparoiva, mutkaa ja tahdin heilumista. Silti tuli vaihdot. Toisella sain tasaisemmat 5 askelta mutta vaihtoja ei tullut. Tultiin vielä toinen 2 kierroksen pätkä. Vasen laukka rullasi yhä huonommin. Molempiin väleihin tuli nyt tasaisemmat 5 askelta mutta ei vaihtoja.

Otettiin vähän loppuraveja ja siinä Hemppa oli kivasti kuulolla. Ei kiihdytellyt eikä tuijotellut. Käveltiin ihan pitkään välissä. Myös vielä hetki kun seuraavat jo aloittivat ravissa.

Toinen tunti alkoi samoin lyhyillä ravipätkillä. Nyt Hempan säädöt rupesivat olemaan jo paremmin kohdillaan ja ravista käyntiin päästiin jo sangen hyvin pelkällä istunnalla. Samalla muotokin rupesi pysymään paremmin pyöreänä. Ravia sai hyvin lyhennettyä ja nyt tulinkin tahallani ravipuomit (loiva kiemura) hyvin lyhyessä ravissa. Selkään ei tuntunut ainakaan ponnettomalta. Ei kolissut eikä tullut sanomista. Tiekin oli aika nätti.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin 20 metrin suoraa linjaa pikkuisina ristikkoina. Alkuun ympyrä päätyyn kavaletin yli kunnes on hyvä, samoin loppuun pienempi ympyrä kavaletin yli. Alkuympyrä oli hankala kun Hemppa meinasi itsestään ohjautua jo suoralle. Tie meni ihan höpöksi enkä taas huomannut. Puoliskat oli ihan eri kokoisia. Vasen laukka rullasikin huonosti. Tänään ei ollut raippaakaan, joten kertaalleen piti ottaa poniotteet käyttöön että sain ruunan hereille. Itse laukat kyllä nousi mutta johan tässä oli 1,5 tuntia harjoiteltu hissuttelua. Linja päästiin silti joka kerta toivotusti viidellä. Tätä tultiin jokusen kerran molemmista suunnista. Mutta aika paljon väleissä oli odottelua.

Sitten tultiin kertaalleen radanpätkä ehkä 60 cm korkeudella. Kiemura, kaareva, kaareva ja suora. Joitain laukkoja saattoi vaihtua. Väleihin taisi tulla 5 laukkaa. Lopuksi vähän nostettiin ja vikan kierroksen korkeus oli n. 70 cm. Muuten sama uudestaan. Taas osa vaihdoista tuli, suoralle linjalle vaihtoi vääräksi ja tunsin sen jo ilmassa. Yritin vaihtaa jälkimmäisellä takaisin oikeaksi muttei onnistunut. Vihdoin laukattiin vähän enemmän eteen. Vaikkei ollutkaan ihan priimaa niin tykkäsin vikasta kierroksestamme kovasti. Siinä ruvettiin vihdoin olemaan menossa Hempan kanssa samaan paikkaan. Ja ponnistuspaikatkin oli ihan ok.

Loppukäynnit käytiin pellolla. Viileäähän siellä oli vaikka laitoin lisävaatteita.

Ongelmia:
tiet oli välillä huonoja
vasen laukka rullasi huonommin eteen
oikea laukka oli hankalampaa säädellä

Parannusta:
ei tuijotellut
ei juminut tai pukitellut
tuli joitain vaihtoja
hyppääminen Hempalla on niin kivaa!

Kaisa videoi meitä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora