perjantai 29. tammikuuta 2016

Onnistumisia käyntityöllä

Perjantaina kävin taas liikuttamassa Prestoa. Luvassa tunti. Eilen sillä oli ollut vapaa. Lämpötila oli aamulla käynyt pakkasella mutta nyt oli plussaa ja satoi vettä. Tosin huomasin vesisateen kunnolla vasta loppukäynneissä. Ratsukoita tunnilla oli 6. Tänään oli kuulemma satulaton päivä muttei ollut yhtään huvitusta sellaiseen, joten laitoin satulan. 4 meni ilman.

Pohjan takia aloitettiin käynnissä. Ihan alkuun Presto kulki asiallisesti kun annoin mennä. Ensimmäisenä tehtävänä oli koota käyntiä lyhyiden sivujen keskellä ja ruuna oli sitä mieltä etten olisi saanut ottaa ohjasta yhtään ja nyki päätään. Ope ohjeisti käyttämään pohkeita. Tänään olin entistä tarkempi siinä että aina kun Presto malttoi hidastaa niin myötäsin kunnolla ja kehuin. Kulmissa taivuteltiin. Välillä voltattiin. Aika pian käynti rupesi säätymään ja sain koottua askelta ilman protesteja, jes!

Ravia otettiin alkuun vain pitkille sivuille. Nyt olin herkillä eteenpyytämisenkin kanssa. Yritin hengitellä ja ajatella ruunan raviin mutta ihan niin hyvin ei lähtenyt. Laukkaa kyllä tarjosi. Onneksi tosi maltillista. Teki Limozamaisia siirtymiä ja käynnistä raville hypähdettiin tosi monesti yhden laukka-askeleen kautta vaikka kuinka hellästi käytin pohkeita. Tässäkin taika oli oikeasti antaa kevyt pohjeapu eikä juntata ponityyliin. Samalla myös jarrut käyntisiirtymissä toimi kivasti.

Käynnissä tultiin väistöjä uran sisältä uralle. Kun keskityin istumaan suorana, keskellä ja pitkänä niin meni helposti. Vaikeampi kierros meni helpommin. Vasemmassa kierroksessa kallistuin itse ja homma parani kun tajusin suoristaa muka auttamaan tarkoitetun kenotuksen pois. Vähemmän on enemmän.

Lopputunnista tehtiin toiselle pitkälle sivulle ravissa loiva kiemura. Meni aika kivasti. Käynnistä tehtiin pysähdyksiä ja voltteja. Välillä pysähtyikin rauhassa. Toisinaan nyki ohjia. Loppuun ravattiin ihan uraa pitkinkin. Kivan maltilla. Vaikkei kaahattukaan niin silti meillä taisi olla porukasta eniten vauhtia ja välimatkojen pitämisessä oli vähän tekemistä.

Tänään Presto oli kivan rento. Opekin kehui. Ei jumitellut, narskutellut, tuijotellut (edes kaatunutta tötsää),  säikkynyt (autoja), ei painunut pahasti liian matalaksi, ei kiihdytellyt ja jarrutkin toimi herkästi. Vau! Ohjien nykiminenkin oli suht maltillista.

Ongelmia:
yhä nyki vähän ohjia

Parannusta:
meni tosi kivasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora