lauantai 9. tammikuuta 2016

Velttoa pakkaspyörittelyä

Lauantaina pääsin vihdoin ratsaille. Pakkaset yllätti etelän ja to ja pe oli tunnit peruttu. Omassakin hevoshulluudessa tuli raja vastaan kun -26°C pihalla ei houkuttanut itsenäiseen ratsastukseen. Viikonlopunkin ennusteet elivät ja pahimmillaan näytti päälle parinkympin pakkasia. Onneksi lauantai oli lopulta aurinkoinen -13,5°C. Tämän itsenäisen ratsastuksen sai etukäteen varattuna kympillä.

Sokeri oli pihalla ja hain sen sisään. Ehkä pakkasten takia karsinapaikkoja oli vähän vaihdettu. Harjaus, tilsojen irroitus ja suitset päähän. Tuli kuuma! Kentällä aloitin siivouksella. Nopeasti kasat näemmä jäätyvät koppuroiksi eivätkä enää irtoa.

Hyvät penkit oli kadonneet ja kampesin muovijakkaralta kyytiin. Oli vähän matala mutta selvisin.  Ilman satulaa siis. Alkukäynneissä Sokeri vähän tuijotteli ja otti yhden sivusäpsyn. Kyydissä pysyi onneksi helposti. Käynnissä ja ravissa taivuttelin. Tänään kummasti vasen puoli tuntui vaikeammalta. Meinasin tehdä pohkeenväistöjä mutta tuntui jotenkin hankalalta ja luovutin.

Ei tehty mitään kovin ihmeitä. Laukat nousi helposti mutta vasemmasta pudotteli raville. Eihän se pohja ihan priima ollut. Ei liukastellut mutta pari kompastusta tuli. Vaikka kenttä oli aika tasainen siltä puolelta mitä käytettiin. Hitusen myötäsi laukassa. Pääosin kyllä yritti laukata kaula suorana ulospäin kääntyneenä.

Motivaatio oli vähän hukassa ja loppuun vaan ravailin voltteja ja ympyröitä ja kävelin pitkään. Kun olin lopettelemassa tuli toive että voisinko mennä vielä vartin kun Sokeri jatkaa hommia tunnille. Onnistuihan se. Tein sitten vielä niitä käyntiväistöjä. Väisti suht ok mutta vauhti hyytyi ja vasemmalle ei myödännyt. Ei ollut tänään ihan reippaimmillaan muutenkaan enkä jaksanut vaatia.

Ongelmia:
tamma oli vähän löysä
taipui huonommin vasemmalle
talvihanskoilla ohjat valui ja Sokeri kulki pitkänä ja etupainoisena

Parannusta:
laukat nousi hyvin
keli oli tosi nätti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora