lauantai 2. tammikuuta 2016

Polvet alas

Lauantain jälkimmäinen hevostelu oli Aaltokankaalla omistajan pitämä koulukurssi. Listan luona hämmästyin taas. Eemeli? Ei se siitä mihinkään muuttunut, joten harjaamaan ponia. Myöhemmin tuli tuntikaveri kysymään tahtoisinko vaihtaa ratsua. Vaihdokkina oli Niilo, joten todellakin halusin! Huiskaisin vielä Niilonkin harjalla läpi. Satulavyön kiristyksessä vähän uhkaili, muuten oli kiltisti.

Maneesissa oli viitisen astetta pakkasta. Sormia palelsi välikausihanskoilla. Ratsukoita oli meidänkin ryhmässä 6.

Käynnissä pyöriteltiin hetki ominpäin. Niilo pyöristyi tasaiseksi ja liikkui hyvin eteen. Sitten käytiin kuuntelemassa tehtävä. Maneesi laitettiin puoliksi ja me poniratsukot jäätiin ovipäätyyn. Pääty-ympyrä ovelle ja siitä voltti kohti kentän keskustaa eli ulos. Mikinpää yhdellä korvalla. Aloitettiin ravissa ja vaikeinta oli asetuksen vaihtaminen oikeasta vasempaan. Siinä turpa nousi. Niilo eteni ihan ok mutta kyllä siihen sai patistella vähän lisää liikettä.

Sitten laukassa ympyrä ja voltti ravissa. Siirtymät raviin levähteli ja voltin eka puolikas oli aika lepatusta. Oikeaan kierrokseen laukka oli tasaisempaa mutta ravivolteille kääntö vielä hankalampaa. Kääntyi ja siirtyi ok mutta laatua ei ollut.

Sekä ravissa että laukassa jatkettiin jossain vaiheessa suoraa uraa. Meni ihan ok. Kulmissa huomasi että poni ei ole ihan avuilla kun ei meinannut irrota asetusta ja turpa uhkasi nousta. Suorilla kulki tasaisena. Laukassa piti hoputella noin 4 askeleen välein ettei meno hyydy.

Loppuraveja ei otettu vaan käveltiin. Ope sanoi että rankka tunti mutta Niilo ei ollut pätkän vertaa kostea. Ei edes satulavyön tai suitsien alta. Käytännössä kaikki muut ratsut hikosi märiksi. Itselle semmonen aavistuksen rankahko. Takin alla tuli kuuma.

Ongelmia:
siirtymät ja suunnanvaihdot
kulmat
ponin oma vauhti
tunnin aikana ope sanoi mulle noin 20 kertaa että jalat alas

Parannusta:
tasainen ja perushelppo
eteni kun pyysi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora