keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Vähemmän liukastelua, helpot väistöt ja hallittua laukkaa

Neljäs kerta tähän nippuun Preston kyydissä oli keskiviikkona. Tosiaan nöyrryin ja palasin tunnille. Niitä oli yhdistetty mutta mut otettiin seitsemänneksi. Ihan reilua, koska olin kuitenkin kysellyt paikkaa jo etukäteen.

Tänään Presto oli tosi rauhallinen hoitaessa. Ei onneksi kentälläkään tuijotellut edes autoja. Pohja oli eilistä märempi. Keli oli taas plussalla. Vaan jotenkin mentiin ehkä tasapainoisemmin ja entistä tarkemmin keskityin etten jää vetämään. Tänään ei liukasteltu.

Ravissa vauhtia oli reippaasti. Tein perusmantraa: pidätä, päästä, pidätä, päästä. Helpompaa oli jos ei päässyt kiihtymään kuin hidastaa vauhtiravista. Ensimmäinen suunta parani suht rauhalliseksi mutta käyntipätkän jälkeen vasempaan jatkui kiire.

Tultiin pohkeenväistöä ravissa taas ennen pitkää sivua kääntäen ja väistettiin uralle. Ekan kerran otin varaslähtönä käynnissä. Aloitettiin vielä oikeassa kierroksessa eli vasemmalle väistäen. Meidän (mun) hankalampaan suuntaan. Vaan väistöt meni ihan hyvin! Vasen kierros tuntui vaikeammalta kun vauhtia oli enemmän eikä pidätteet meinanneet mennä läpi.

Väistöjen jälkeen Presto rupesi nykimään ohjia. Yritin kaikenlaista. Elävämpää, löysempää, pidempää, tasaisempaa, vaan en löytänyt syytä enkä apua. Samoin jumahdukset ravista käyntiin esiintyivät taas. Raippaa ei tänään ollut. Arvelen yhdeksi syyksi sitä etten päässyt missään vaiheessa ratsastamaan eteen.

Otettiin laukkojakin ja taas nostettiin kulman jälkeen käynnistä. Kahdella sivulla laukkaa, kaksi muuta ravissa. Ensin surkuttelin itseäni että voih kuinka meille hankalaa. Vaan päätin lopettaa itsesäälin ja ratsastaa. Siitähän tuli yllättävän hyvä. Tosin vasemmassa kierroksessa lähes kaikki laukat nousi väärin. Mutta ei sinkoiltu ja päästiin raviin ennen kulmaa. Kulman ympäri taivuttaminen ja kunnon sisältä höllääminen toi myötälaukan mutten osannut tätä toistaa.

Laukkojen välinen ravi oli yllättävän vähän kiireistä. Oikeaan laukat nousi myötäisinä. Vielä hallitummin sinkoilematta. Toistojen myötä Presto rupesi jopa rauhoittumaan ja kaksi viimeistä laukkaa oli jo rauhallisia. Vika laukka ihan rauhallinen ja hallittu ja raviinkin tultiin tosi nätisti.

Tämän päivän istuntakorjaukset oli että käsiä alemmas. Jopas! Istu suorempana eli takakenotuksen ajattelua. Reidet rennoiksi. Harjoitusravissa oli helpompi säädellä vauhtia kuin keventäen. Parhaiten ravia sai hidastettua ajatuksella kokoamisesta ja istumisesta moottorin päällä.

Ongelmia:
ohjien nykiminen
käyntijumitukset
ei mennyt kunnolla jalasta eteen
vasen laukka nousi vääränä
narskutteli laukoissa
jarrut olisivat voineet olla vielä herkemmät
valitettavan harvoin pääsin ratsastamaan eteen
unohdin taivuttaa

Parannusta:
väistöt meni huimasti paremmin
oikea laukka nousi oikein
lopuksi laukkasi rauhallisesti
ei tuijotellut
ei kiemurreltu
käynti sujui kivasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora