tiistai 26. tammikuuta 2016

Nykimistä ja narskuttelua

Tiistainakin päädyin liikuttamaan Prestoa. Tänään menin sekä aikataulullisista syistä että ihan omasta tahdostanikin itsenäisesti. Keli oli kivunnut plussalle ja kenttä oli loskaisa. Urat paremmassa kunnossa.

Otin esteraipan mukaan koska pohdin että jos tulee jumitteluja niin kukaan ei ole ojentamassa raippaa. Liekö tämä ollut sitten lisäkimmoke sille, että Prestolla tuntui olevan tänään kovin kiire. Käynnissä oli vielä säätövaraa mutta ravissa olisi ollut kiva painaltaa menemään. Pohjan takia en voinut kovin reipasta menoa sallia. Tästä Presto otti nokkiinsa, narskutteli ja heitteli päätään. Heittelyä oli eniten pysähdyksissä ja kun keräsin ohjia tuntumalle. Toki myös ravin hidastusyrityksissä.

Lopulta sain käynnin haltuun ja ravissa tehtiin temponmuutoksia. Parhaiten hidasti ravia kun kädellä ei tarvinnut tehdä juuri mitään. Harmi vaan että yleensä ei malttanut kuunnella istuntaa. Otettiin kuitenkin lopulta myös laukkoja. Nostot ravista ja laukkaa vain pitkällä sivulla. Vasen kierros ensin. Joitain kertoja tuli väärä. Mutta saatiin noin 7 laukkapätkää ennen kuin kaasu hirtti eikä Presto enää tullut asiallisesti takaisin raviin.

Toiseen suuntaan pohjustin taas huolellisesti. Kierroksia oli sen verran paljon enemmän että tuli vain yksi rauhallinen laukka ja jo toisesta ei olisi halunnut pudottaa ollenkaan raville. Järki sanoi että kun ravissakin lipsuttiin muutaman kerran niin nyt ei kerätä turhia kierroksia. Eikä laukattu enempää. Raipankin tiputin pois kun jämähdyksiä ei tullut.

Loppuraveissa vauhtia oli yhä liikaa. Muuten tasoittui eikä valahtanut ihan matalaksi. Mentiin ympyrällä ja yritin rauhoittaa tahtia. Lopulta kun himmaili niin palkkioksi tuli loppukäynnit. Lopulta talutin pari kierrosta myös maasta. Siinä heppa otti jotkut menninkäishepulit ja säntäsi lähes ylitseni. Onneksi vain tönäisi enkä kaatunut.

Tallille mennessä harjoiteltiin kuuliaisuutta eikä sitä että ratsu kiirehtii edeltä. Siinä otti vielä toiset säikkyloikat mutta nyt ei tullut päälle. Taluttautuminen parani huomattavasti ennen kuin päästiin talliin asti.

Kuvittelin että itsenäinen olisi lohduttanut helpompien tehtävien muodossa. Pieleen meni. Nöyrryn ja jatkan treenejä opetuksessa.

Ongelmia:
raippa saattoi pahentaa tilannetta
narskutteli
kiirehti
pohja oli vähän liukas
kädet seilasi taas omilla teillään
säikyt tunnin jälkeen

Parannusta:
laukat nousi paremmin (tosin joitain vääriä)
ei ollut niin etumatala
ei juminut
ei tuijotellut ratsastuksen aikana pahasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora