maanantai 18. tammikuuta 2016

Aina vaan pakkasta, väistötunti

Maanantaina oli taas kylmä, -15°C. Tunneille tuli niin paljon perumisia että pidettiin vain yksi ja sekin yhdistetty. Meitä oli 4 ratsukkoa. Tällä kertaa järjen ääni oli taas voimissaan ja kieltäydyin itsenäisestä ratsastuksesta tunnin jälkeen. En olisi jaksanut.

Ratsuksi ei tullutkaan Sokeria vaan Limoza. Mieluusti menin silläkin, onhan edellisestä kerrasta jo aikaa. Toki vielä mieluummin olisin ottanut Listran. Satulaa ei saanut tänään jättää pois. Piuhoja ei onneksi tarvinnut askarrella. Laiska varustaja.

Kenttä oli saanut vihdoin kunnon lumipeitteen ja nyt hokkikengillä oli hyvä liikkua. Pitkin ohjin käynnissä Limoza liikkui ihan hyvin eteen. Tuntumalla vähän hidasti mutta tahmaili oikeastaan vain väistöissä. Puolierot tuli taas hyvin esille. Yritin muualla keskittyä tasaiseen tuntumaan ja käyttämään pohkeita vain sen verran kuin vaatii. Tekniikka taisi toimia ja loppua kohti ravikin muuttui eläväiseksi ja piti pidätellä.

Väistöjä tehtiin myös ravissa. Alkuun siinäkin hidasteli. Ero ekojen ja vikojen raviväistöjen välillä oli valtava. Vaikeinta oli väistää oikeassa kierroksessa oikeaa pohjetta ulos aidalle. Lopuksi väistö vasemmassa kierroksessa uran sisältä vasemmalla pohkeella uralle meni letkeästi ja tasaisesti useamman kierroksen putkeen.

Laukat nousi kulmista hyvin. Suoralla nousi oikean sijasta vasen. Ympyrät meni ok eikä tullut yhtään vaihtoa kun muistin pitää turvan sisään. Oikeassa kierroksessa pudotti välillä kulmassa raville. Ope epäili että varoi vielä pohjaa kun ei ole ollut hokeissa kovin kauaa. Vähän oli olo että ei liiku jalasta eteen. Suoralla pieni spurttaus paransi menoa. Lopuksi keskityin vielä suorana pysymiseen.

Ihan hauska tunti. Loppua kohti parani. Meno letkeytyi ja tasoittui. Vaan nyt kun olen tajunnut että kaikki ongelmat kumpuavat istunnastani niin tuntuu että jalkani halvaantuvat entistä löysemmiksi seuraamaan sivusta.

Ongelmia:
välillä vähän hidas
väistöt alkuun
muutama tuijottelu
kevyemmissä hanskoissa sormille tuli välillä kylmä

Parannusta:
laukat nousi hyvin
lopuksi tosi kiva ratsastaa
loppuväistöt tosi helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora