maanantai 11. tammikuuta 2016

Toinen satulaton puomipysähdystunti putkeen

Sokerin kyydistä jatkoin Rozelle. Tämäkin tamma oli valmiiksi hommissa. Satula pois ja kyytiin. Tosin tämän kanssa ratsautuminen oli oma hommansa kun Roze meinasi peruuttaa kerta toisensa jälkeen penkin vierestä pois. Vaan lopulta malttoi seistä. Ratsukoita tällä tunnilla oli 5.

Käynnissä Roze tuntui olevan porukan hitain vaikkei edes matanut. Ravissa oli vähän kiireinen ja tuntui juoksevan alta. Tämänkin tunnin menin kolmisormihanskoilla, joten tuntuma ei ollut ihan tarkin. Ohjat valuivat pitkähköiksi. Ope sanoi monesti käsien paikasta mutten tajunnut että tarkoitti samalla että ohjat on liian pitkät.

Tehtiin tällä tunnilla hyvin pitkälti samoja juttuja kuin edelliselläkin. Tosin nyt puomin päälle ruvettiin pysähtymään heti ravista ja aika nopeasti otettiin laukka mukaan. Laukattiin toinen pitkä sivu, toinen tultiin käynnissä ja tehtiin voltti laukassa.

Rozella oli turbojarrut. Ravista pysähtyi kesken samaa askelta kun rupesin ajattelemaan pysähdystä. Hetki meni totutellessa tähän erilaiseen jarruun. Alkuun tultiinkin puomille vikat askeleet käynnissä tai Roze teki lukkojarrutuksen jo puomin eteen, josta ope kommentoi että menisi kiellosta. Pysähdykset osui paremmin vasta kun rupesin ajattelemaan että ravaan ensin puomin yli ennen kuin rupean ajattelemaan pysähdystä. Rozen kanssa sitten ongelmana oli myös tasajaloin tuleminen. Lopuksi kun osuttiin niin sitten rupesi astumaan etuset peräkkäin. En tajua että miten ja miksi enkä osannut korjata kunnolla.

Ravissa ja laukassa eteni suht reippaasti. Jarrut toimi muuallakin hyvin. Käynnissä lopputunnista lyheni mutta Rozeakin taisi turhauttaa välikäyntien puute ja rupesi nykimään päätä alas. Teki sen joko hyvin suoraan alas tai istuin ok mutta kamalia etukenoja ei tullut. Ei meidän loistokkain tunti muttei huonommastakaan päästä.

Ongelmia:
selkäännousu
liiankin tehokkaat jarrut

Parannusta:
pysähtyi ravista salamannopeasti
ei tuijotellut mitään
reipas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora