sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Ilman jalustimia pakkasessa

Sunnuntaina piti käyttää kortti loppuun, joten päädyin iltapäivästä vielä Aaltokankaalle. Pakko tunnustaa ettei olisi huvittanut. Valmiiksi väsyksissä ja mittari näytti jotain -25. Toppasin itseni kunnolla ja totesin että menen vähintään ilman jalustimia kun mukana olleissa talvikengissäni ei ole korkoa. Tallin mittari näytti -30 ja risat. Maneesissa onneksi vain -15.

Ratsuksi osui unilla ollut Cunami. Onneksi tytöt auttoivat kuntoonlaitossa. Ratsukoita tunnille tuli 8.

Maneesissa nostin jalustimet kaulalle heti kun olin loikannut kyytiin. Käynnissä Cunami toimi suht ok. Oli vähän hidas ja olisi voinut taipua paremminkin. Kun yritin taivuttaa enemmän niin vedinkin vain kaulaa linkkuun ja ulkolapa karkasi.

Ravi meni aluksi jännittyneeksi. Ope arveli että tukeudun liikaa ohjiin. En ainakaan itse tuntenut. Tosin toppahanskoissa ei muutenkaan tuntenut tarpeeksi. Kun sain itseäni yliryhdistä lysympään ja ajateltua takanojaa niin ruuna tasoittui paremmin tuntumalle. Toki eteen olisi saanut liikkua reippaammin eikä pohkeet tai raippa auttaneet oikeastaan mitään.

Laukat nousi ok ja meni kelvosti. Vasemmassa tuntui tosi vinolta muttei ope sanonut mitään.

Tunnilla tehtiin 5-kaarista harjoitusravissa. Ruuna kuunteli istuntaani mutten osannut itse kertoa istunnallani mitä halusin. Kaaret vasemmalle oli epämuodostuneita kun unohdin kääntää tarpeeksi tiukasti alusta asti. Kaaret oikealle mentiin lapa edellä väärään suuntaan. Voltit vähän helpotti. Aika pitkään meni tajuta että vika on istunnassa. Ope kaipasi sisäpohjetta mutta pohkeillani ei tuntunut olevan mitään tehoa. Istunta vaikutti turhankin tehokkaasti. Onneksi asian tiedostaminen vähän auttoi. Välissä vaihdoin hanskat kevyempiin ja tuntuman pitäminen helpottui.

Loppuun tehtiin vielä laukkoja molempiin suuntiin. Uraa pitkin ja päätyihin 15 metrin voltit. Yhä meillä oli vähän jolkottelua. Laukassakin ruuna olisi voinut edetä paremmin. Mutta tulipahan istunnalla laukasta raviin ja käyntiin eikä tarvinnut vetää.

Ongelmia:
varpaat viileni vaikka muuten oli lämmin
alkuun ravi oli kamalaa
en saanut istuntaani kertomaan oikeita asioita
omat jalat nousi
heppa oli vähän matelutuulella

Parannusta:
helpot askeleet istua ilman jalustimia
ei tullut kylmä
ei vyörynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora