lauantai 2. tammikuuta 2016

Estetunti koulu-, puomi- ja kavalettiharjoitusten parissa

Lauantaina mentiin Tallinmäelle estetunnille. Auto-ongelmien takia päädyin jälkimmäiseen ryhmään ja sitten meitä oli siinä 5. Mukana menossa myös Kaisa ja Anne. Ratsukseni sain ihanaisen Hempan. Tänään ruuna malttoi karsinassa paremmin aloillaan. Vaan satulan tullessa pyöri hetken.

Maneesissa sain käynnissä ihan ok otteen ruunasta. Ravissa halusi mennä reippaasti. Harjoiteltiin sitä että hidastan ja myötään ja ruunan pitäisi pysyä hitaassa vauhdissa kunnes pyydän eteen. Siinä olikin tekemistä. Pysähdyksissä varsinkin. Noin 12 kertaa sai ottaa seis ennen kuin malttoi.

Alkuverkassa ravailtiin ja laukkailtiin. Laukassa välillä lähti huonosti jalasta eteen.

Ekana tehtävänä tultiin päädyissä ympyrällä kavalettia ja välillä vaihdettiin suuntaa ravipuomeilla. Olin vuorossa vikana, joten alkuun oli aika paljon odottelua. Laukasta puuttui välillä ponnekkuutta ja sain ruunalta yhden kunnon takapotkun (selkään tuntui pukilta) irti pelkällä napakalla pohkeenkäytöllä. Ravipuomeille piti ottaa ravia kunnolla kiinni. Silloin tuntui ettei edetty minnekään.

Sitten hypättiin kavaletti, kaareva linja ristikolle sekä toinen kavaletti. Suoralle piti saada 4 askelta ja se onnistui hyvin. Sitten rupesin myös keskittymään siihen että hypätään keskeltä yli. Myötälaukatkin säilyi. Sama toisestakin suunnasta. Alkuun hyvin mutta loppuun yksi ravikerta kun laukasta loppui puhti.

Sitten tultiin rata ensin ristikoilla. Toisella kierroksella oli pysty ja okseri. 4 laukan linja, kaaria, ravipuomeja ja tiukahko kaarre okserille. Ensimmäisellä kierroksella meni ihan ok mutta okserilla (ristikolla) laukka jäi vaihtumatta. Toisella kierroksella ratsastin tarkoituksella vähän linjan ohi että saisin johdettua okserilla kunnolla. Hempan laukassa ei ollut tarpeeksi puhtia ja este tuli sille vähän yllätyksenä. Olisin halunnut vielä yhden askeleen mutta ruuna päätti loikata kaukaa. Kävin aika korkealla ilmassa eikä Hemppa arvostanut kun laskeuduin takaisin satulaan. Jatkoin kuitenkin kaarevan linjan kavaletille ja laukkakin taisi vaihtua. Muut kuulemma kauhistelivat että pysynkö kyydissä ja saanko jatkettua. Minä pohdin että tuliko nyt myötälaukka. Prioriteetit kuntoon.

Tästä tuli sakkokierros. Käänsin nyt ohjeiden mukaan okserille ihan suoraan. Hypystä tuli paljon parempi mutta laukka jäi taas vaihtumatta. En voinut olla tyytyväinen. Muutenkin alkutunti meni niin helposti ja sitten loppuun tuli häsläystä. Höh.

Estekorkeus taisi olla maksimissaan 70 cm. Niitäkin vain 2 + sakko. Mutta kiva oli päästä Hempalla tunnille.

Ongelmia:
energian puute lyhyessä laukassa ja ravissa
muutamat omat pomput pohkeista, nousevista esteistä ja leijuvasta kuskista
kolisteltiin kavalettiin pari kertaa

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
kuski pysyi helposti kyydissä

Annu kuvasi meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora