perjantai 1. tammikuuta 2016

Perjantain koulutunti Aksulla

Perjantaina yllätyin kun Aaltiksen omistaja ei pitänytkään tuntia. Vielä enemmän yllätyin hevosjaosta. Aksu? Yritin sitä vaihtaa Cunamiin tai Meriin muttei Aksulle ollut innokkaita tulijoita. Hoitaessa oli ihan rauhassa.

Maneesissakaan ei tuijotellut mitään. Vähän jännittyi katsomopäädyssä. Ratsukoita tunnilla oli 5. Maneesissa pari astetta pakkasta.

Alkuverkoissa piti saada takaosa töihin. Väistöjä ja jokunen avo. Sekä vähän lisää eteen. Aksu toimi aika vaivattomasti. Kielikin tuli ulos vasta jälkimmäiseen eli vasempaan suuntaan laukatessa. Ravissa ja laukassa piti tehdä temponmuutoksia. Ihan hyvin lähti lopulta pohkeesta eteen. Laukassa oli vähän pidempänä.

Päivän tehtävä oli mikinpää. Ensin käynnissä pari kierrosta, sitten ravissa. Ympyrällä takaosan väistätys ulos, volteilla taivutus sisään. Väistö olisi voinut olla vielä vähän huolellisempaa. Poikitti turhan loivasti. Nyt lörpötteli kieltään. Takki oli pakko riisua kun tuli niin tukalaa sen kanssa. Fleecellä siis. Lopuksi vielä vasen laukka. Ympyrällä vastalaukkana siis. Lopulta ympyrällä piti asettaa sisään. Onnistui ok. Vaan laukka rupesi tuntumaan löysältä. Raipasta pukitteli.

Loppuraveissa oli jopa vähän kiireinen. Kieli oli ulkona mutta muuten meno oli open mielestä parempaa. Polki alleen ja oli tasaisempi edestä.

Eihän tämä huonosti mennyt mutta jotenkin Aksu ei vaan sytytä. Lienen yhä katkera koulukisoista.

Ongelmia:
kieli ei pysynyt koko tuntia suussa
laukassa oli vähän löysä
väistin turhan loivasti
raipasta pukitteli

Parannusta:
ei tuijotellut
ravi oli ok ja säädeltävää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora