perjantai 2. toukokuuta 2014

Estetunti isolla kimolla


Perjantaille oli tarjolla estetunti kun kaipasin hyppimäänkin. Laitoin hevostoiveeksi Merin. Eipä toive toteutunut kun ratsuni olikin Power. Vielä Harmoniaa vähän korkeampi kimo.

Tunti oltiin pihalla. Ratsukoita vain 4. Omasta mielestäni meno oli vähän löysää mutta ope puhui pikemminkin liiasta kiirehtimisestä. Vähän katseltiin pressukulmaa mutta muuten tolkusti.

Hypyt alotettiin kahdella voltilla minimaalisten korkuisten lainelankkujen yli. Power epäröi mutta sain patistettua yli. Toinen kierros meni paljon helpommin. Sitten hypättiin vesimatollinen pysty. Sitäkin vähän tuijotti mutta hyppäsi kuitenkin. En ole ihan varma että oliko matto lopputunnin paikallaan mutta juuri enempää ei kyseistä estettä tuijoteltu.

Pystyt ja okseri oli suoralla ja kaarevalla linjalla. Tultiinkohan viittä vai kuutta laukkaa väleihin? Vääriä laukkoja alastuloissa. Ja vähän otteen puutetta. Yksi tosi turha kielto. Löysällä lähestymisellä okserille ja hepo yritti juosta oikealta ohi. Minä tomerana en päästänyt menemään vaan käskin samantien esteen eteen. Vähän skarpimmalla lähestymisellä ei ollut ongelmia.

Estekorkeus oli korkeimmillaan n. 75 cm. Helposti Power hyppäsi. Vaikkei tainnut olla jaloistaan kovin tarkka. En muista pudotettiinko.

Hyppyjä ehti tulla ihan mukavasti vaikka oli vähän ongelmia. Itsekin hyppäsin kertaalleen väärän esteen. Sain alottaa alusta. Väärien laukkojen sekä hassujen ponnistuspaikkojen takia saatiin sakkokierroksia. Selvästi jäi vähän meidän menosta vielä openkin hampaankoloon. Parempaan oltais pystytty muttei tämä nyt ihan kamalaakaan ollut.

Ongelmia:
yksi kielto
en päässyt treenaamaan Merillä

Parannusta:
pienellä tuijottelulla erikoisemmistakin yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora