torstai 22. toukokuuta 2014

Fossista uusi kisaratsu


Torstaina oli ihana kesäpäivä hypellä esteitä. Laiskana jätin turvaliivin tällä kertaa matkasta. Lämmintä oli n. +25°C ja sangen täydellinen ratsastuskeli tällaiselle vilukissalle. Ratsukoita kivasti vain 3. Esteet valmiina mutta lisäksi kaiveltiin varaston uumenista vielä vesimatto. Ratsunani oli totuttuun tapaan Fossi. Kuulemma Flika ei ole edes tarjolla jamboreehen, joten Fossi on uusi kisaratsuni.

Ennen tuntia kentän laidalla oli tilanne kun penkki syttyi tuleen. Seistiin Fossin kanssa parin metrin päässä enkä edes kiinnittänyt huomiota siihen että penkki savusi ja haisi palaneelta. Mutta ei välittänyt ratsukaan. Vasta kun rupesi puskemaan liekkejä ihan kunnolla niin väki havahtui että jotain tarttis tehdä. Meidän hommaksi jäi mennä etäämmälle. Nopeasti oli onneksi sammutettu.

Tänään ylimääräistä pömelövauhtia oli taas aiempaa vähemmän tarjolla. Nyt tosin vaadin pidätteet läpi heti alusta asti enkä antanut kiihdytellä. Oli taas tehnyt yhden tunnin alle.

Verkkahyppyjä hypättiin ensin isolla ympyrällä kumpaankin suuntaan. Vasen kierros ok, sitten kadotin taas paikkasilmäni ja oikeassa kierroksessa pompittiin mistä sattuu. Tajusin toki korjata tietä mutta ei parantunut. Rytmikin oli mielestäni kivan tasainen eikä kiihdytellyt. 1,5 askelta ennen estettä yleensä havahduin ettei osu. Lopulta sentään tajusin hyppyyttää kauempaa kun juuresta otettiin puomit mukaan. Este oli sangen mini.

Sitten hypättiin 6 hypyn kierroksia muistaakseni pari. Ekalla kierroksella jäi 5 hyppyyn kun pudotettiin eka. Olisi ollut myös nelonen mutta sitä ei ehditty nostaa. Vesimattoa ei katsellut yhtään. Eikä myöhemminkään vaikka se puomien takaa pikkuhiljaa paljastettiin. Väleihin menevät askeleet olisi pitänyt laskea paremmin. Trippelille saatiin tunnin aikana muistaakseni yksi nappihyppy. Muuten hypättiin kaukaa tai otettiin miniaskel juureen. Keilattiin tunnin aikana varmaan lähemmäs 10 kertaa.

Rata meni tänään aika lailla verkkakierroksia mukaillen. Pysty ja kaareva tie trippelille, käännös päädyssä, pysty ja kaareva tie okserille, 3 laukkaa ja pysty, kulman läpi, kapea, linjalla okseri, päätyyn, suora linja pysty-pysty ja lopuksi linja pysty-vesi (n. 5 laukkaa). Ei ihan tasaisinta. Tultiinkohan kerran vai kahdesti? Alotettiin aiemmin turhan pienessä laukassa. Vikalla kierroksella sain sentään sen korjattua. Korkeus oli 75 - 80 (tolppien mittojen mukaan). Aika passeli. Pari puomia taisi tarttua taas matkaan. Mutta ope oli tyytyväinen.

Parannettavaa on edelleen siinä että pitäisi saada keula nopeammin ylös esteen jälkeen ja ennen estettä saada pidäte läpi ja päästä hellittämään vähän aiemmin. Monesti olin turhan pitkään kiinni suussa. Ja pitäisi luottaa että Fossi menee kyllä yli.

Open kommentit oli että kisoissa 80 cm ainakin menee. B:0:lle ei antanut ihan yhtä positiivista ennustetta. Kuulemma Fossi saattaa jännittyä koulukisoissa. Mutta ei ole Flikaa pahempi ja menee enempi tuijotteluksi kun pään nostamiseksi. Osa omaa tulkintaa. Eipä mulla oikein muitakaan vaihtoehtoja ole. Flika ja Celine on pois valikoimista ja niiden lisäksi en ole mennyt koulua kuin Fossilla. Joka on kuitenkin ihan tolkku elukka ja parhaimmillaan varmasti menee ihan mukavasti.
Pitää vaan verkata tarpeeksi pitkän kaavan mukaan.

Ongelmia:
pudoteltiin aika paljon
en osannut myödätä tarpeeksi hyvissä ajoin ennen estettä
ponnistuspaikat ovat edelleen hukassa

Parannusta:
ei katsellut erikoisesteitä yhtään
ei ollut raskas edestä
helposti hyppää 80-esteet
ei kiihdytellyt omiaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora