keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Puolikuntoista jäykistelyä


Tänään piti pitää vapaailta kun olin yhä vähän kipeähkö. Mutta oikeaan saumaan osunut houkutteluviesti tallilta upposi pienen harkinnan jälkeen. H:lla tunnille klo 18. Päätin mennä ilman satulaa.

Hepo oli taas likainen. Kankuista voikon värinen. Yhtäkkiä tammalle tuli harjatessa kunnon kiukku ja takanen yritti viuhua kohti. Loput hepasta hoidin raippa kädessä.

Opena oli sijainen. Varoittelin jo etukäteen olevani puolikuntoinen enkä kestä kovin pahaa rääkkiä. Siltä kannalta tunti oli hyvä. Tarpeeksi tiuhaan pieniä käyntihuileja.

Ohjelmassa oli alkuun loivia kiemuroita ravissa keskivolteilla. Vasen puoli oli superjäykkä. Enkä jaksanut ravissa taistella ihan tarpeeksi. Keventämisenikin oli aika laiskaa.

Myös laukassa mentiin loivia kiemuroita. Oikea laukka nousi joka kerta oikein ja rullasi ok. Vasen nousi kerran vääränä ja kerran vaihtoi vastakaarteessa, tulikohan vielä raville tipahduskin? Opelta tuli kommenttia lähinnä että helpon näköistä. Vaikka sanoin että voi vaatia enemmänkin. Yritin itse tehdä tiukempia kaarteita, suoristaa hevosta ja jopa vähän asettaa kaarteen suuntaan. Nostot tehtiin suoralla käynnistä. Hyvä näin.

Tovi laukattiin sitten ihan kenttää ympäri kumpaankin suuntaan. Jarrut toimi. Rupesin tekemään vähän omia temponmuutoksia. Takaosa saattoi viipotella vähän omiaan ja vasen laukka ei oikein rullannut.

Lopuksi tehtiin ympyrällä vielä käynnissä takaosan väistätystä ulos. Taisin hätäillä vähän liikaa. Sain väistöaskelia mutta hienosäädettävää olisi ollut. Väistöstä piti lähteä suoraan raviin ja oli aika nahkeaa. Piti herätellä raipalla. Ja kun lopulta ravattiin niin pyysin ihan rohkeasti eteen. Parani vähän raville pääsy.

Loppuraveissakin hepo oli vielä jäykkä eikä pyöristynyt rehellisesti. En saanut takasia kunnolla töihin. Keventäessä oma meno tuntui hytkyvältä. Enkä jaksanut vaatia asioita ihan loppuun asti. Silti muut kehuivat miten helpon näköisesti pysyin tunnin kyydissä.

Hepo jatkoi vielä toisen tunnin eikä saanut sillekään satulaa selkäänsä. Sivusta katsellessa ratsu näytti törkeän likaiselta. Onneksi selkään näkyvä ylälinja on valkoisempi.

Enpä tiedä kannattiko lähteä. Ei se olo tällä kertaa tallireissusta parantunut.

Ongelmia:
löysä ja jäykkä ratsu
en saanut istuntaani tänään ihan kuntoon, hartiat lysötti

Parannusta:
ei mitään säikkyjä tai kyttäyksiä
laukat nousi aika hyvin oikein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora