sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Parantamassa ennätyksiä


Sunnuntai oli jännitetty kisapäivä. Aamulla kävin katsomassa kun Kaisa ja Anne ratsastivat saman helppo B:0:n omissa kisoissaan. Niilon kanssa luvassa oli sen lisäksi vielä A-merkin kouluohjelma, kummatkin Kentaurit98:n kisoissa. En kummastakaan ohjelmasta juuri pitänyt. Keskiaskellajit ja laukkavoltit ei ole meidän juttuja.

Ilpo otti kaikki kuvat (verkoista).


Poni söi päiväheiniään hiustenlaiton ajan, joten harjasta tuli vielä eilistä pahemmin tohottava kötöstys. Mutta se oli kuitenkin kiinni, joten turpa näkyi. Pääasia. Kisoissa oli ryhmäverkka ja laskeskelin että kahdella startilla ratsaillaoloaikaa tulee joka tapauksessa puolisentoista tuntia, joten päätin jättää kotikentän alkuverkkailut tekemättä.



Anne tuli turvaksi ja mentiin taluttaen Jennalle. (Vaikka ilmottautumisessa sanoin tulevani ratsain.) Matkalla oli paljon kaikkea jännää mutta hyvin poni kokosi itsensä ja päästiin perille poni lapasessa. Aikataulu oli erittäin sopiva, sillä odotettiin suorittava ratsukko ja palkintojenjako, jonka jälkeen päästiin kentälle. Turvallisuussyistä hyppäsin vasta aidoissa kyytiin.



Alkuun käytiin kävelemässä kenttää ympäri. Olihan siellä vaikka mitä kamalaa. Teltta, ihmisiä, musikkia, kovaääniset, kirjavia poneja. Niilo huusi kavereiden perään. Onneksi oli silti tolkku ja kuulolla eikä päädytty mihinkään pyörähdyksiin paikalta pois. Sitten aitoihin ja verkkailua. Jätin laukat ihan loppuun enkä lopulta ehtinyt nostaa kuin toiseen suuntaan. Siinä vaiheessa oli onneksi jo sen verran rauhallinen ettei sinkoillut. Muuten suht ok.



Eka rata mentiin ilman mitään tulospaineita. Näyttämässä kisapaikka ponille. Muutaman ratsukon verran odoteltiin ennen omaa vuoroa. Aidoissa ehdittiin sitten ottaa kisamoodi takaisin päälle. Alku oli vähän takkuinen kun ei meinattu päästä keskilinjalle suoraan. Mutta ravilisäykset (onnettomat) pysyttiin ravissa eikä isosti pöllöilty. Muistin radan! Tuomarin mukaan laukkavoltilla tuli rikko. Mielestäni vain kaaduttiin pahasti sisään. Yksi kulma oli kamala eikä ihan kulmaan asti päästy vaan sivuliirattiin ohi. Vähän jännittynyttä. Vaan olin onnellinen kun se oli ohi! Ei mitään huippupisteitä ja numeroita nelosesta seiskaan (2 kpl). Prosenteissa jäätiin hännille ja saatiin samalla eka alle 60 % tulos: 58,200 %.



Yksi ratsukko välissä ja sitten seuraavan luokan verkka. Kuulin aiemmista kommenteista sen verran että lisää huolellisuutta ja keskikäynti saisi venyä enemmän. Poni oli rauhoittunut selvästi. Nyt tehtiin tehtäviä monipuolisesti verkassa. Laukkavoltit, oikea laukka vastalaukkana ja väistö oikealle oli hankalimmat kohdat. Sekä linjalle R-S osuminen. Aikaa oli kivasti.



Sitten taas odoteltiin pari ratsukkoa. Radallamme volteilla poni taipui, huuteli huomattavasti vähemmän, ja oikea väistö oli yllättäen jopa vasenta parempi. Vaan rentouden lisääntyessä vauhtikin vähän kärsi. Ravissakin sai hoputtaa menemään. Keskiaskellajeja ei oikein ollut. Oikea vastalaukka nousi väärin. Onneksi sain korjattua. Nelonen siitä silti ropsahti. Keskilaukkoja ei ollut ja vasempaan sekä voltti että keskiympyrä pullahtivat ulos. Wannabe-keskilaukassa pohkeidenkäyttöni ei enää ollut kauneimmasta päästä. Samoin yksi lävistäjä valuttiin reitiltä. Peruutus meni B:sssä paremmin. Mutta kokonaisuutena tämä oli selvästi edellistä rennompi ja tasaisempi suoritus. Lähtiessä tuuletin että selvästi läpi! 53 % oli tavoite.



Poni takaisin omalle tallille. Taluttelin hetken kentällä. Siinä rupesi sitten puhkumaan ja poukkoilemaan. Hyvä että jaksoi pöllöilemättä kotiin asti. Ponin purku ja takaisin kisoihin. Meinasi silmät pudota kun näin paperini. 57,593 %! Aivan heittämällä yli tavoitteen. Tulos, jota ei tarvi edes hävetä. Ja minä niin väitin että ollaan sekä minulle että ponille liian vaikeassa luokassa! Kummatkin rikkoi tällä aiemmat ennätyksensä.

Numeroita paperissa oli nelosesta seiskaan. Tarkkuutta alaspäin siirtymiin ja ratsastusta enemmän ylämäkeen. Näinpä. Eikä tässä edes jääty hännille vaan seitsemästä osallistuneesta ratsukosta meitä parempia oli vain 3. Tuntiponilla, tällä treenillä (kahdet kisat alla ja 2 h harjoituksia)!

Seuraavissa kisoissa sitten vaativa B (vitsi!).

Videoista ja kuvista kiitokset Ilpolle.

Helppo B:0:



A-merkki:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora